آموزش ساخت دسته تیشه را در این مقاله با روش های نوین  برای تیشه دو سر فولادی یاد می‌دهیم.

ابزاری که در ساختمان سازی نجاری کشاورزی به کار می‌برند معمولا دائما در معرض ضربه فشار و از این قبیل عوامل هستند. پس دسته‌ای که برای آن ها در نظر می‌گیرید باید بتواند این عوامل را خنثی نماید و تا حد قابل قبولی ار انتقال آن به دست جلوگیری کند. به همین سبب اکثرا برای دسته از چوب استفاده می‌شود. چون قابلیت جذب ضربات را به خود دارد.

آموزش  مرحله به مرحله ساخت دسته تیشه

مرحله اول انتخاب چوب

  • چوب ون و چوب راش اغلب برای دسته به کار می‌روند. و از چند لحاظ بهترین و مناسب ترین انتخاب محسوب می‌شوند. مثل مقاومت، استحکام، وزن و چگالی مناسب، ظاهر و زیبایی و… که از ویژگی های مهم این چوب ها به حساب می‌آید.
  • بعد از اینکه چوب مناسب برای دسته تیشه را انتخاب کردیم باید اول آن را به اندازه مورد نیاز خود برش دهیم. در حالت استاندارد برای تیشه دسته هایی ۴۰ سانتی را به کار می‌برند. و قطر آن نیز بستگی به اندازه قطر دهانه خود تیشه دارد که این اندازه متغیر است.
  • پس برش چوب باید تقریبا نزدیک این اعداد باشد. و چند سانت برای تراش و سمباده کشی را در نظر بگیریم.

مرحله تراش دادن

  • ساخت دسته تیشه هم با دستگاه تراش و خراطی هم با دستگاه سی ان سی انجام می‌شود. که  نتیجه نهایی محصولی شبیه به هم به دست می‌آید و تفاوت آن در سرعت عمل، دقت، حالت دستی و اتوماتیک است.
  • دستگاه تراش یا خراطی دارای گیره هایی هستند که چوب را ثابت نگه می‌دارند فاصله بین آن را به اندازه طول چوب تنظیم می‌کنیم چوب را مابین گیره ها قرار می‌دهیم و آن را کاملا فیکس می‌کنیم. این گیره ها علاوه بر اینکه چوب را محکم نگه می‌دارند در این حین آن را به چرخش نیز در می‌آورند.
  • یک تیغه برای تراش چوب وجود دارد که با حرکت به چپ و راست آن را شکل می‌دهد هر قسمت را که فشار بیشتری وارد نماید. و بیشتر با آن تماس پیدا کند حالت گودتر و فرورفتگی بیشتری به وجود می‌آید و بالعکس هر بخشی که کمتر در معرض تماس با تیغه باشد لایه های آن کمتر جدا خواهد شد.
  • پستی بلندی ها و منحنی های روی چوب به نوع حرکت تیغه روی آن بستگی دارد.
  • ضخامت و قطر دسته بر اساس قطر دهانه تیشه، ابتدا و انتهای دسته برای به کارگیری آسان تر و جای گیری بهتر و محکم تر تیشه تراش می‌خورد.
  • در این کار باید نهایت دقت را به کار بگیریم چون اگر زاویه تیغه یا میزان فشاری که به چوب می‌آورد درست نباشد. محصول نهایی شکل و ظاهر نامناسب و غیر عادی خواهد داشت.

سمباده کشی

  • بعد از اینکه شکل دهی به چوب به اتمام رسید برای اینکه زبری دسته از بین برود و سطح آن کاملا صاف و هموار باشد و شکل و ظاهر بهتری پیدا کند روی آن را سمباده می‌کشیم.

بسته بندی

  • در مرحله آخر دسته ها را به صورت ۲۰ تایی جدا و بسته بندی می‌کنیم.

نکات قابل توجه آموزش ساخت دسته تیشه

برای عدم ترک خوردگی، پوسیدگی، قارچ زدگی و سایر آسیب ها قبل از ساخت باید به میزان رطوبت و خشکی آن توجه کافی داشت. در غیر این صورت عملا قابل استفاده نخواهد بود.

چوب در مقابل یک سری عوامل مثل حمله برخی حشرات یا قرار گیری در معرض رطوبت، آب و خورشید پایداری چندانی ندارد. که برای رفع این مشکلات و مسائل باید تغییراتی در آن ایجاد نماییم مثلا رویه آن را با رنگ یا روغن که سطح آن را پوشش دهیم که با نفوذ در روزنه های آن از آسیب جلوگیری می‌کند.

 

ثقال مارکت به عنوان تولید کننده دسته های ابزار صفر تا صد این مراحل را به درستی و طبق اصول انجام و محصولی با کیفیت را به شما ارائه می‌دهد. از این لحاظ می‌توانید با اطمینان خاطر محصولات مورد نظر خود را با قیمت بسیار مناسب از تولیدکننده خرید کنید.

نوشتهٔ پیشین
سفارش خراطی
نوشتهٔ بعدی
علت تفاوت دسته بیل ها

محصولات پیشنهادی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.