تاریخچه چسب و نمود آنها در زندگی بشر به سال‌های سال قبل باز می‌گردد. آن زمان که زندگی در غارها و شکار حیوانات جزو لاینفک زندگی روزمره بشر بود. آنها برای ساختن سلاح جهت شکار نیاز به متریال چسبناکی داشتند؛ تا سنگ هایی که صیقل می دادند و تیز می ساختند، را به سر تیرهای چوبی وصل کنند تا بتوانند شکار کنند.

ماده چسب را از چه چیزی بدست می آید! تاریخچه چسب:

 آیا آن زمان چسبی کشف شده بود؟

آن زمان چسبی کشف نشده بود و انسان چسب را از صمغ درختان و حتی پوست و یا بدن بعضی از حیوانات به دست می‌آوردند. آنها از واکنش بین چسب و ابزارآلات جهت تولید محصول جدید مورد نیازشان استفاده می‌کردند.

بدین ترتیب که ابتدا بعد از شکار آن حیوان ، پوست حیوان را می‌پختند و از آن ماده ژله‌ای به دست می‌آوردند. این ماده ی ژله ای در حالت خشک و ریز با اب ترکیب می شد. و نوعی محصول جدید چسبناک به آنها می داد.

برای مثال موم زنبور عسل نوعی چسب حیوانی است که در مصارف چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مانند قایق سازی.

در طول ادوار متمادی و جنگ‌های پی در پی به تدریج بشر توانست چسب‌های غیر طبیعی و اشتعال‌زا را بسازد. چه بسا که این ابزاری شد برای کمک به سربازان جنگ‌های جهانی در تعمیر وسایل و یا استفاده از آتش.

در زندگی روزمره انسان نیاز به چنین ابزاری روز به روز بیشتر می شد. چسباندن متریال های شیشه، پلاستیک، لاستیک و … که لزوم استفاده آنها در شرایط اقتصادی زمانهای مختلف این فشار را بر مردم می آورد تا به جای خرید لوازم و تجهیزات جدیدتر به فکر تعمیر لوازم موجود خود باشند.

کم کم کار به جایی رسید که علاوه بر شیشه و پلاستیک و لاستیک ؛ چسبیدن فلز و قطعات فلزی نیز دغدغه ای برای مردم شد. و از اینرو بشر دوباره به فکر تکمیل نبوغ خود در تهیه و تولید چسب های جدیدتر شد. و کم کم تاریخچه چسب کامل شد.

تاریخچه چسب غیر هوازی

در این مرحله به فکر تولید چسب‌هایی افتادند که اصطلاحا آنها را غیر هوازی می نامند. غیر هوازی یعنی عمل واکنش شیمیایی بین چسب و متریال، بدون وجود اکسیژن؛ که سبب چسباندن یون‌های فلزی به همدیگر می‌شد.

روی کار آمدن جنگ‌های جهانی و شکل گیری انقلاب صنعتی کار را بر نبوغ و استعداد بیشتر می گشود؛ چرا که همواره نبوغ و فن آوری از محدودیت ها شکل می گیرد.

دیگر مردم می توانستند امور روزمره را به تنهایی و در منزل خودشان حل و فصل نمایند. و نیازی به نیروی خارج از خانه جهت کارهای کوچک نبود.

صنعت چسب روز به روز پیشرفت میکرد تا جایی که بفکر چسب های فوری و یا قطره ای افتادند. طبیعی است که با برخی فرمول های شیمیایی توان انجام کشفیات فراوانی وجود دارد. که این بار منجر به تولید و کشف سیانواکریلات می شود.

همچنین بخوانید: نحوه ساخت چسب در خانه

سیانو اکریلات در تاریخچه چسب چیست؟

سیانو اکریلات‌ها در مجاورت با هوا به سرعت واکنش نشان می‌دهند و سریعاً می‌چسبند. این سرعت عمل در اتصال دو یا چند متریال به یکدیگر و نتیجه قوی کار سبب انجام امور منزل و یا ساختمانی و صنعتی با سرعت بیش از پیش شد. استحکام این چسب در مجاورت با هوا تا حدی است که در کابینت سازی ساختمان‌سازی و صنعت های دیگر نیز از آن استفاده می‌کنند.

در نظر بگیرید که کابینت 3 یا 5 متری گوشه ی آشپزخانه با بدنه ای از چوب و حمل گاز رومیزی یا سینگ و لوازم دیگر روی آن ، نیز ابزار و تجهیزات دیگر آشپزخانه در درون کابینت چگونه تنها با یک لایه از چسب 123 در جای خود مستحکم می مانند. این توان و استحکام بالای متریالی مثل چسب فوری را می‌رساند.

گفتنی است که استحکام مثال زدنی و بوی کمتر در حین استفاده، جزو شاخصه‌های این ماده است. که برای چسباندن محصولات چوبی استفاده می شود.

 در ترکیبات جدید تولید چسب‌های ۱۲۳ شاهد اضافه شدن برخی مواد به آن هستیم که هر یک به دلیلی در ترکیب چسب قرار می‌گیرد. از جمله…
  • نرم کننده‌هایی که سبب انعطاف پذیری چسب می‌شود و دمای آن را کمتر می‌کند؛ تا درصد کمتری اشتعال‌پذیر باشد.
  • برخی از مواد که خاصیت سخت شدن چسب را کمتر می‌کنند. چون یکی از دغدغه‌های مصرف کنندگان سخت شدن سریع و خواص فیزیکی و مکانیکی این ماده است.
  • توجه کنید چون آب و رطوبت روی این چسب اثر می‌گذارد، لذا باید مواد ضد باکتری و ضد قارچ به ترکیبات تولید آن افزوده شود… تا از وجود کپک‌ها و قارچ‌ها در محیط مرطوب جلوگیری به عمل آید.
  • از جمله مواد مایع یا ژله مانند دیگر که می توان در ترکیبات جدید چسب ها نام برد رزین ها هستند.
  • نباید از این گذشت که در فرمولهای شیمیایی نظیر این فرامین، بهره گیری از آنتی اکسیدان ها فکر خوبی بنظر می رسد.

سخن آخری در این باب وجود ندارد چرا که دنیای چسب ها بسی ژرف و اندیشیدن بدان بفکر بازتر و بیشتری نیاز دارد. هرچه در حوزه ی تاریخچه چسب ها و این فرمول های پیچیده‌ی شیمیایی بخواهیم بگوییم حقیقتا تمامی نخواهد داشت….

نوشتهٔ پیشین
آموزش ساخت چسب در خانه
نوشتهٔ بعدی
آموزش ساخت میزهای رزینی با چوب

محصولات پیشنهادی

کفش ایمنی مدل بافتی
حراج!

کفش ایمنی مدل بافتی

Original price was: ۶۴۰,۰۰۰ تومان.Current price is: ۵۴۰,۰۰۰ تومان.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.