مقایسه لباس کار یکسره و دو تکه میتواند کاربران را در انتخاب درست آن بنا به حرفه و کاربردش راهنمایی کند. درست است که عملکرد آن دو لباس تقریبا مثل هم است و برای محافظت کابران از خطرات مختلف به کار میروند. ولی علی رغم این شباهت هر کدام از آن ها مزایا و معایبی دارند که تفاوتشان با یکدیگر را آشکار میکند.
از این رو اگر به درستی انتخاب شوند عملکرد بهتری خواهند داشت و وظیفه محافظت را به خوبی انجام خواهند داد. در غیر این صورت اگر به این نکات توجه نشود و به جای یکدیگر به کار بروند کاربران با سختی مواجه میشوند. همچنین این موضوع در بهره وری و نحوه کارکرد آن ها نیز تأثیر گذار است.
مقایسه تفاوت های لباس کار یکسره و لباس کار دو تکه
این دو لباس در دوخت، نحوه شست و شو، پوشیدن، میزان پوشش، چگونگی حرکت و نوع محافظت با هم تفاوت دارند. در ادامه با هرکدام از این موارد آشنا میشویم.
دوخت
زمانی که برای دوخت هر یک از این لباس کار ها میگذارند و نیز از لحاظ دشواری یا سهولت انجام کار با هم فرق میکند. دوخت لباس کار یکسره سرهمی کتان خیلی راحت تر از لباس کار دو تکه پرسنلی است. لباس های دو تکه قطعات بیشتری دارند و همین مورد در زمان دوخت نیز تأثیر دارد. یعنی لباس یکسره خیلی سریع تر و راحت تر از لباس دو تکه آماده میشود. چون هم قطعات کمتری دارد و هم نیازمند دوخت های کمتری است. علاوه بر آن در لباس یکسره دوبنده هم متریال کمتری نسبت به لباس کار یکسره سرهمی مصرف میکنند. چون فقط بخشی از بدن و شلوار به همراه دو بند به آن وصل میگردد. ولی در لباس سرهمی پیراهن و شلوار به صورت کامل به هم میچسبند.
شست و شو
باید برای نحوه شست و شو و تایمی که برای آن دو صرف میشود نیز تفاوت قائل شد. البته میزان کثیفی همچنین جنس لباس نیز مهم است و باید متناسب با آن مواد مختلفی را مصرف کرد. قابل توجه است که این موضوع به هر دو مدل هم صدق میکند. در حالت کلی شست و شوی لباس کار دو تکه مهندسی آسان تر از لباس کارهای یکسره است. چون ابعاد و اندازه بزرگتری دارد، نیازمند صرف زمان بیشتری است. در حالیکه لباس کار دو تکه را به شکل جدا از هم میشویند. همین مورد سرعت شست و شو را بالاتر میبرد و زمان کمی برای آن لازم است.
پوشیدن
از دیگر فرق های برجسته این دو در نحوه پوشش آن است. لباس کار یکسره را به آسانی و بدون زحمت اضافه میتوانید بپوشید و بعد زیپ آن را ببندید. یا در لباس یکسره که دارای بند است فقط بند های آن را متصل کنید. ولی لباس کار دو تکه نسبت به آن زحمت بیشتری لازم دارد. چون به صورت قطعات جداگانه است و باید تک به تک آن ها را به تن کنید. همچنین وقتی بخواهید این لباس ها را از تن خارج کنید نیز به همین منوال است.
یعنی لباس کار یکسره راحت تر از تنتان در میآید. ولی لباس کار بوفالو را باید به صورت جداگانه از تن خارج کنید و سخت تر از آن است. در کل برای لباس یکسره تایم کمتری از لباس دو تکه صرف میشود. علاوه بر این موضوع اکثرا در فصول گرم که فرد اغلب احساس گرما میکند، میتواند کاپشن لباس کار دو تکه را در بیاورد. اما این امکان در لباس یکسره وجود ندارد. در صورت گرمای زیاد هوا که فرد نتواند آن را تحمل کند باید به کلی لباس را تعویض نماید. چون ساختار آن یکپارچه است و از یکدیگر جدا نمیشود.
پوشش بدن
لباس کار یکسره آستین دار پوشش کامل تری را برای بدن فراهم میکند. در لباس کار سیلور نیز سرتاسر بدن دارای پوشش است ولی در قسمت کمر از هم جدا هستند و آن قسمت را پوشش نمیدهد. این مورد در فصول سرد که سرما میتواند از آن بخش باز به داخل بدن نفوذ کند، اهمیت دارد. در حالیکه در لباس کار یکسره راه نفوذی به داخل بدن وجود ندارد. علاوه بر سرما سایر مواد نیز میتوانند به داخل راه پیدا کنند.
حرکت
در مبحث حرکت لباس کار های یکسره با محدودیت روبرو هستند و به افراد اجازه حرکت بیشتر را نمیدهند. چون به صورت پیوسته به هم متصل هستند و مانع از حرکات اضافی میشوند. در حالیکه در لباس کار لی دو تکه این محدودیت وجود ندارد و اعضای بدن فرد به راحتی قادر به حرکت است. و در تحرکات خود با مانع روبرو نیست در لباس یکسره هنگام حرکت یکی از اعضای بدن حالتی کششی ایجاد میشود. فقط تا حدی که آن کشش اجازه دهد قادر به حرکت خواهد بود. اما در لباس دو تکه این مشکل وجود ندارد. به همین دلیل کاربران در لباس کار دوتکه احساس راحتی بیشتری دارند و اذیت نمیشوند.
محافظت
در لباس کار یکسره کثیفی، آلودگی، سیاهی و سایر مواد راهی برای ورود ندارند به همین دلیل بقیه لباس ها از این کثیفی در امان میمانند. اما در لباس کار دو تکه احتمال دارد لباس های اصلی که زیر کاپشن و شلوار کار است کثیف شوند. یا حتی برخی موادی که باعث حساسیت میشود یا به پوست آسیب میرساند هم با آن تماس پیدا کند و مشکلاتی را به وجود آورد. به همین دلیل در محیط ها و مشاغلی که عدم نفوذ مواد مطرح است لباس های یکسره توصیه میشود.