نحوه تولید تخته چندلایی را در ادامه بصورت کامل از قطع درختان تا تبدیل آن به تخته چندلایی آموزش می دهیم.

تخته چندلایی چیست؟

تخته چندلایی که برخی آن را با نام پلای وود نیز می‌شناسند برگ و ورقی با ضخامت کم از جنس چوب هستند. که طی سلسه مراتبی به یکدیگر می‌چسبند و بعد از عملیات مقاوم سازی به بازار عرضه می‌شوند و سپس به مصرف می‌رسند.

تفاوت تخته چندلایی با ام دی اف و نئوپان در چیست؟

شباهت این تخته با ام دی اف و نئوپان غیر قابل انکار است. ولی تفاوت اصلی آن در میزان مقاومتشان است. در این تخته ورقه ای از خود الوار به کار می‌رود ولی در نئوپان یا MDF، تراشه و خرده های چوب فشرده سازی می‌شوند که این عامل سبب دوام کمتر آن می‌شود.

نحوه تولید مرحله به مرحله تخته چندلایی

مرحله اول: قطع درختان

قطع درختان: تهیه مواد اولیه در ساخت هر وسیله، اصلی ترین مرحله آن به شمار می‌رود برای تولید چندلایی چوب متریال اساسی آن میباشد. به این ترتیب برای تهیه آن درختان را با اره، اره برقی، تبر یا هر نوع دستگاه ساده و پیشرفته‌ای می‌برند و شاخه‌ها و برگ‌های آن را جدا می‌کنند.

نرم سازی چوب: در نحوه تولید تخته چندلایی مقدماتی برای تبدیل به محصول نهایی باید صورت گیرد. بدین منظور پس از اینکه چوب ها به کارخانه ارسال می‌شوند ابتدا الوار درون آب خیس می‌خورند. سپس درون مخزن بخار قرار می‌گیرند که با مقداری فشار به آنها برخورد می‌کند. با این کار بافت چوب ها نرم می‌شود و برش آن ها نیز آسان تر است. 

برش الوار: در بخش بعدی برای تسلط بهتر و راحت تر بر آن، الوار را به اندازه های کوچکتر تقسیم می‌کنند. در مسیر تولید، تیغه فولادی چوب ها را نصف می‌کند و اگر طول آن بیش از اندازه باشد به قطعات کوچک تری برش می‌دهد. در ادامه نحوه تولید تخته چندلایی تبدیل چوب به ورق را خواهیم آموخت.

مرحله دوم: تبدیل به ورق

تبدیل به ورق: بعد از آن پوسته رویی چوب را خراش می‌دهند. سپس این الوارِ بدون پوسته در حالتی که توسط دستگاه به چرخش در می‌آید. با تیغه، لایه‌ای نازک از آن را جدا می‌کنند.

در این بین آن بخش هایی که دارای ایرادات جزئی هستند نیز ترمیم می‌شود.

بخار دادن: یکی دیگر  مراحل نحوه تولید تخته چندلایی قرار دادن ورق‌ها را درون مخزنی که دمای آن 400 درجه فارنهایت است به طور جداگانه در هر قفسه‌ قرار می‌دهند. تا به مدت 12 ساعت متوالی بخار بینند و سپس تعدادی از آن هارا از میان غلطکی که به چسب آغشته است عبور می‌دهند. یک لایه ورق بدون چسب در زیر همه لایه ها قرار می‌گیرد و لایه های چسب‌دار را عمود بر راستای لایه های قبلی می‌چینند.

پرسکاری: آن ها را در دستگاه پرس قرار می‌دهند. صفحه فلزی داغ پرس، ورقه ‌ها را به هم نزدیک و فشرده می‌کند. و به این ترتیب کاملا به هم می‌چسبند و به تخته ای مقاوم تبدیل می‌شوند.

بخش پایانی: نحوه تولید و تبدیل ورق چوبی به تخته چندلایی

سمباده کشی:کناره ‌های آن شکل‌ نامنظمی دارند برای همین آنها را صاف و بخش‌های اضافی را هم جدا می‌کنند. و بعد با سمباده کشی دو سمت رویی نیز صاف و تمیز می‌شود.

مقاوم سازی: روکش و محافظی از جنس پلاستیک دو سمت تخته‌ها را پوشش می‌دهد که موجب می‌شود دوام و پایداری آن ها در برخورد با آب و قرارگیری در محیط های دارای نم و رطوبت افزایش یابد.

ابعاد و انواع تخته های چندلایی

  • در میان تخته های چندلایی روسی کمترین لایه با ضخامت ۳ میل و بیشترین لایه با ضخامت ۳۰ میل که معمولا در ابعادی مانند 122*244 و 152*152 و 152*305 دسته بندی می‌شوند، به فروش می‌رسند. 
  • علاوه بر چندلایی روکش دار که هم مدل چندلایی ایرانی (از چوب صنوبر) و هم برند روسی (از چوب بریوزا) را دارد. انواع دیگری را نیز می‌توانیم نام ببریم که تخته‌های تکرو از یک سمت صاف و یک سمت گره‌دار تشکیل می‌شوند و دو سمت صاف و بدون گره نوع دیگر آن را تشکیل می‌دهد. 
  • تعدادی از آنها در مقابل درصد مشخصی از رطوبت مقاوم هستند که به آن ضد رطوبت می‌گویند. و آن تعدادی که در آب هم قابل استفاده هستند ضدآب می‌نامند.
نوشتهٔ پیشین
تاریخچه دستکش استادکار 
نوشتهٔ بعدی
انواع دستکش ضد برش

محصولات پیشنهادی

لباس کارگاهی رنگ آبی طوسی از جلو
حراج!

لباس کار بوفالو

Original price was: ۷۱۰,۰۰۰ تومان.Current price is: ۶۸۰,۰۰۰ تومان.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.