آموزش جوشکاری آرگون و کاربرد آن در جوشکاری
گاز آرگون کاملا بدون بو است و روش جدا سازی آن مانند سایر گاز هاست و مانند گازها ی دیگر به دو صورت مایع و یا گاز تولید می شود. اگر در محیط پخش شود انسان به هیچ عنوان نمی تواند وجود این گاز را تشخیص دهد. و در صورتی که محیط از این گاز پر شود باعث خفگی انسان می شود.
مهارت در جوشکاری ارگون( آموزش جوشکاری آرگون)
جوشکاری آرگون نیاز به مهارت خیلی بالایی دارد و مانند سایر جوشکاری ها نیست کوچکترین اشتباه آسیب های جبران ناپذیری را به بار می آورد. هرگز قبل از اینکه دوره های مخصوص آن را بگذرانید اقدام به جوشکاری از این روش ننمایید. بعضی از افراد با دیدن چند فیلم در اینترنت و خواندن چند مقاله شروع به جوشکاری با این روش می نمایند که سبب می شود آسیب های جبران ناپذیری را متحمل شوند.
جوشکاری چیست؟
برای چسباندن یا اتصال دو قطعه به یکدیگر از راه های زیادی می توان استفاده کرد، مثلا برای چسباندن دو قطعه ی پلاستیکی از فایبر گلاس و یا انواع چسب و… استفاده می شود، اما برای اتصال دو تکه آهن به یکدیگر باید از روش های خاصی استفاده کرد که نیاز به مهارت بالایی دارد. یکی از این روش ها جوشکاری است.
جوشکاری آرگون چیست
جوشکاری آرگون توسط گازی با نام ارگون انجام میگیرد و جهت اتصال فلز هایی مانند مس، آلومینیوم و… استفاده میگردد. تماس گاز آرگون با فلز پایه سبب تشکیل یک قوس الکتریکی می شود. این قوس باعث ایجاد گرمای بسیار شدید شده و با ذوب الکترود باعث اتصال دو فلز به یکدیگر میشود.
برای فهم بیشتر برخی اصطلاحات را توضیح میدهیم
قوس الکتریکی
یک منبع برای جمع آوری حرارت به میزان شدید و زیاد برای سهولت جوشکاری و تصفیه روند آن
الکترود
در واقع همان سیم جوش است زاویه به کارگیری الکترود، همچنین ضخامت و قطر سیم جوش مورد استفاده در هر مورد متفاوت است و باید به ارقامی که بر روی آن وجود دارد توجه شود چون هر عدد مختص یک نوع جوشکاری است.
در چه جاهایی از جوشکاری آرگون استفاده میکنند؟
به صورت گسترده در صنایع عظیم به کار میرود صنایعی چون هواپیما هوافضا خطوط لوله صنایع ساختمانی صنعت خودروسازی و غیره.
ایمنی و لباس
هنگام جوشکاری حتما از لباس های نسوز استفاده نمایید.
وسایل مورد نیاز
منبع تغذیه یا همان اینورتر
- تورچ
- تنگستن
- فیلر
- گاز ارگون
در جوشکاری ارگون بر خلاف دیگر جوشکاری ها تنگستن ذوب نمیشود بلکه از ان استفاده میکنند تا یک قوس الکتریکی را تشکیل بدهند.
قطعاتی که تورچ را تشکیل داده اند:
- گردنه
- شیر تنظیم گاز
- تنگستن
- نازل سرامیکی و دنباله پشتی و بک قسمت سفید رنگ که به عنوان یک واشر عمل کرده و باعث میشود که از نشت گاز ارگون جلوگیری شود که جنس ان از تفلون است و یک ایزوله کننده محسوب می شود.
دنباله پشتی که در تورچ است تنگستن را در جای خود سفت میکند و مانع حرکت آن می شود.
همچنین کابل هایی که متصل میشود نیز باید درست وصل شود در غیر این صورت باعث ذوب شدن نوک تنگستن خواهد بود.
قبل از انجام عملیات جوش ابتدا باید سر شیراصلی گاز ارگون از هر الودگی و گرد و غبار احتمالی پاک شود.
اندازه ای که بر روی نازل سرامیکی نوشته شده با قطر ان متفاوت است. و انتخاب نوع نازل و تنگستن بستگی به ضخامت قطعه دارد هر چه ضخامت قطعه کمتر باشد قطر تنگستن و اندازه نازل کوچکتر و هر چه ضخامت قطعه بیشتر قطر تنگستن و اندازه نازل بزرگتر می باشد.
نکته قابل توجه در اینجا این است که اندازه ای که بر روی نازل نوشته شده به همان اندازه باید نوک تنگستن بیرون باشد در غیر این صورت باعث عیب و ایراد در جوشکاری خواهیم شد.
نوک تنگستن را با سه درجه ۱۵، ۳۰ و ۶۰ تیز میکنند و عمل تیز کردن با دستگاه هایی چون سنگ چرخ ، مینی فرز و دستگاه مخصوص تیز کردن صورت میگیرد.
شروع قوس مهمترین قسمت در جوشکاری است که ۳ روش معمول دارد تماس نوک الکترود با سطح کار ، حالت های فرکانس که با فاصله یک یا دو میلی متر از سطح کار قوس ایجاد میشود و حالت بعدی لیفت کردن که وقتی نوک الکترود به سطح چسبیده وقتی که پدال را فشار دادیم الکترود را از سطح فاصله میدهیم قوس ایجاد میشود.
روش های خراش دادن ( آموزش جوشکاری آرگون )
نوک زدن، خراش دادن، پریت مسی ، استفاده از فیلر
نکته قابل توجه این است که نباید بلافاصله بعد از تمام شدن جوشکاری شیر روی تورچ بسته شود باید فاصله ۵ تا ۱۰ ثانیه ای رعایت شود در غیر این صورت تنگستن سیاه و اکسید خواهد شد