اهمیت ضخامت در دستکش نیتریل موضوع مهمی است که میتواند در زمان انتخاب آن موثر واقع شود. بنابراین آگاهی از انواع دستکش نیتریل و درک تفاوت های آنها این انتخاب را راحتتر میکند. بنابراین در ادامه با انواع ضخامت های دستکش نیتریل و کاربردهایشان آشنا میشویم.
علت اهمیت ضخامت در دستکش نیتریل چیست؟
ضخامت دستکش نیتریل یکی از مهمترین عوامل در تضمین ایمنی و پایداری آن است. دستکش های نیتریل بسته به عملکرد و کارایی ضخامت های مختلفی دارند. کاربرد هر دستکش در حیطه های کاری مختلف، ضخامت آن را مشخص میکند. در واقع سطوح مختلف حفاظت و عملکرد بسته به ضخامت دستکش نیتریل تعیین میشوند. دستکشی که ضخامت های مختلف دارد مثل دستکش تمام مواد گیلان طبیعتا کاربردهای مختلفی هم خواهد داشت. یعنی زمانی که ضخامت آن کمتر است تسلط، مهارت و تمرکز بیشتر را فراهم میآورد. وقتی ضخامت آن بیشتر است افراد قادر هستند در محیط های سخت کاری به راحتی از آن استفاده نمایند. البته دستکش گیلان، محصولات متنوعی را ارایه میکند که هر کدام بسته به قیمت ضخامتهای مختلفی دارند.
چگونگی انتخاب دستکش بر اساس ضخامت
مهم ترین مسئله در رابطه با ضخامت دستکش نیتریل مطابقت حیطه شغلی کاربران با ویژگی های دستکش مصرفی آنها است. یعنی انتخاب درست دستکش ها در وهله اول بستگی به شغلی دارد که فرد در آن فعالیت میکند. یکی از تأثیرات ضخامت دستکش نیتریل در عملکرد و کارایی درست و نادرست آن است. همچنین میتواند روی مقاومت و دوام آن نیز تاثیر بگذارد. برای مثال برای کار با قطعات کوچک و اجسام ریز دستکش های نازک بهترین گزینه هستند. همچنین بالاترین سطح محافظت و ایجاد ایمنی توسط دستکش های نیتریل ضخیم فراهم میشود دستکش نیم مواد گیلان یکی از این موارد است. اگر فردی نیز هر دو این ویژگی را بخواهد باید از دستکشی استفاده کند که ضخامت متوسط دارد.
انواع ضخامت در دستکش نیتریل
-
دستکش نیتریل نازک
در برخی از مشاغل تسلط کامل، دقت بالا و نیز ظرافت لازمه عملکرد درست کارکنان است. در فعالیت هایی که نیاز به ریزه کاری دارند ضخامت دستکش در نوع عملکرد آنها تأثیر دارد. اما این نوع دستکش ها مقاومت کافی برای حفاظت را ارائه نمیدهند.
در بعضی از مشاغل از لحاظ حساسیت های لمسی لازم است تا دستکش هایی استفاده کنند که نازک باشد. در واقع دستکش های نازک نیتریل، لمس و به کارگیری اشیا و ابزار را خیلی آسان تر میکند. همچنین کاربران میتوانند اجسامی که اندازه و مقیاس کوچکی دارند را هم بدون مشکل به کار بگیرند. یعنی ظرافت و دقت در کار به کمک دستکش های نیتریل نازک امکان پذیر است. به این دلیل که دستکش های نازک انعطاف پذیرتر هستند و محدودیتی برای فرد ایجاد نمیکنند. در عین حال، این نوع دستکش ها مقاومت کمتری دارند و بیشتر در معرض آسیب هستند به همین دلیل در اثر ساییدگی زودتر آسیب میبینند. همچنین دستکش های نیتریل نازک نسبت به دستکش های ضخیم بیشتر مستعد پارگی هستند.
-
دستکش نیتریل ضخیم
ضخامت بالا به این معنی است که در زمان تولید و مرحله روکش دهی مقدار بیشتری از مواد را در دستکش به کار میبرند. یعنی به جای یک لایه نازک از چندین لایه استفاده میکنند که موجب می شود ضخامت آن بالا برود. اما لزوما نمیتوانیم بگوییم دستکش های ضخیم بهتر از دستکش های نازک هستند. بلکه هر یک از آنها بر اساس ویژگی ها و کاربردهایشان برای مصارف خاصی کارایی دارند. اگر دستکش نیتریل ضخیم باشد، تقریبا عمده مواد و اجسام نمیتوانند دوام و پایداری آن را از بین ببرند. بنابراین ماندگاری دستکش موجب میشود در چنین شرایطی مفید واقع شوند. این دستکش ها از نفوذ مواد مختلف جلوگیری و کار با آنها را آسان میکند. به طوری که کاربران بدون نگرانی از نفوذ و آسیب میتوانند از این دستکش ها استفاده کنند. یعنی فعالیت را تسهیل و امکان کار در شرایط سخت را فراهم میکند.
-
دستکش نیتریل با ضخامت متوسط
برخی از این دستکش ها نیز وجود دارند که نه خیلی نازک هستند و نه خیلی ضخیم یعنی ضخامت آنها متوسط است. آنها چون هم در برابر عوامل مختلف دوام خوبی دارند و هم حساسیت لمسی را فراهم میسازند، اهمیت پیدا میکنند. یعنی ضخامت این دستکش های نیتریل به حدی است که بین مهارت و دوام تعادل ایجاد میکند. در حالیکه دستکشهای نازک یا ضخیم نمیتوانند این تعادل را برقرار سازند و هر کدام از آنها تنها یکی از این ویژگی را دارا هستند.
نکته مهم
وقتی که به ویژگی مقاومت آن توجه نمایند، ویژگی حساسیت آن کاهش پیدا میکند. این امر موجب میگردد برای فعالیت هایی که به دقت زیادی نیاز دارد نامناسب باشد. همچنین با افزایش ضخامت انعطاف پذیری و نرمی آن نیز کاهش مییابد و حالتی سخت تر به خود میگیرد. برعکس زمانی که تنها به انعطاف پذیری و ظرافت دستکش توجه شود ویژگی مقاومت به سختی در آن به چشم میخورد.