تفاوت انواع بیل فولادی و فلزی

تفاوت انواع بیل فولادی و بیل فلزی شناخت بهتر این ابزارها و استفاده راحت‌تر از آن‌ها را فراهم می‌آورد. درست است که این ابزارها در یک دسته بندی مشترک قرار می‌گیرند اما تفاوت‌هایی با یکدیگر دارد که آن‌ها را از هم متمایز می‌سازد.

تفاوت انواع بیل فلزی و فولادی

  • تفاوت تیغه‌ها

از تفاوت‌هایی که این بیل‌ها دارند مربوط به نوع، اندازه و شکل تیغه و ورق‌های آن‌ها است که باعث کاربردهای متعددشان هم می‌شود. به همین دلیل افراد قادرند آن‌ها را در موارد مختلفی استفاده کنند و فرآیند کارها را راحت‌تر پیش ببرند. برای مثال بیل پارویی تیغه‌هایی با لبه‌های صاف و پهنی دارد در حالیکه تیغه بیل فلزی معمولی گرد یا در واقع نوک تیزتر از آن است. بیل‌های عادی عمدتاً در سه سایز نمره یک، نمره دو و نمره سه هستند که تفاوت‌ آن‎ها در ابعادشان است. البته بیل نمره یک با اسم بیل آفرود شناخته می‌شود. بیلچه باغبانی معمولی نیز شباهت زیادی به بیل عادی دارد با این فرق که اندازه آن کوچک‌تر است و لبه‌های جمع‌تری هم دارد. اما جنس همه مدل‌ها یکسان است چون همگی از فولاد مقاوم و نشکن تشکیل می‌شوند.

  • اختلاف در وزن

وزن و سنگینی یکی دیگر از عواملی است که تفاوت مهمی را در انواع مختلف بیل‌ ها به وجود می‌آورد. همه بیل‌ها وزن یکسانی ندارند و با توجه به مواردی که به کار می‌روند دارای وزن‌های متفاوتی هستند. به خاطر اینکه بیل‌های فولادی در موارد پیچیده و فعالیت‌های سخت استفاده می‌شوند، باید از وزن بیشتری برخوردار باشند. در مقابل بیل‌ پارویی وزن متوسط‌ تری دارد چون معمولاً عملیات‌های نسبتا سبک‌تری را با آن انجام می‌دهند. پس نیازی نیست که به آن فشار زیادی وارد شود برای همین وزن خیلی بالایی ندارد.

با کمک بیل آفرودی هم به انجام کارهای ساده‎تر و سبک‎تری می‎پردازند برای همین وزن کمتری را برای آن در نظر می‌گیرند. بیلچه نیز با توجه به ابعاد و اندازه خود از وزن کمتری برخوردار است. چون بیشتر برای کارهای دستی و آسان از آن بهره می‌برند. همچنین وزن کمتر آن برگرفته از ضخامت تیغه است در صورتی که خیلی نازک باشد اصلا نمی‌تواند زمینی مثل باغچه را حفر نماید. اگر زیاد باشد داخل خاک نمی‌رود و چون باعث افزایش وزن می‌شود کار با آن را مشکل ساز می‌کند.

  • کاربرد متفاوت

مهمترین تفاوت انواع بیل در کاربرد آن هاست. حفر زمین‌های سنگلاخی، سفت و محکم یا حمل خرده سنگ، خاک‌های درشت و حجیم مواردی هستند که توسط بیل‌های فولادی انجام می‌پذیرند. در اصل برای هر کاری که به اعمال فشار یا نیروی زیادی نیاز است از این بیل استفاده می‌کنند. همچنین برای پروژه‌های بزرگ و زمین‌های وسیع این بیل‌ها کاربردی‌تر هستند. اما بیل‌های پارویی با فرم و مدلی که دارند مناسب حفاری نیستند چون نفوذ آن به داخل خاک سخت است. در عوض از آن‌ها برای جابجایی مواد ریز و سبک مثل خاک، شن، ماسه و کاه، خوراک دام و… استفاده می‌شود. بیل پارویی به خاطر این که پهنای بیشتری دارد می‌تواند حجم بیشتری از مواد را در خود جای می‌دهد. یعنی برای روند سریع کارها مناسب است چون که در یک بار آن حجم را جابجا می‌نماید.

در حالیکه جابجایی مقدار کمتری از آن توسط بیل فولادی قابل انجام است. بیل آفرودی هم ابعاد متوسطی دارد و برای سفر و گردش ایده آل تر است. چون نه خیلی سبک است که در فشار و ضربه آسیب ببیند و نه خیلی کوچک است که فقط برای کارهای سبک مناسب باشد. از این مدل برای برپاسازی آتش یا سایر فعالیت‌های مربوط به کمپینگ مثل آزادسازی ماشین از گل‌ولای یا حفرگودال‌های کوچک بهره می‌گیرند. بیلچه نیز مناسب نقاط کوچکی از زمین یا کار روی باغچه و گلدان هست. در اصل برای کارهای دقیق تر کارایی بیشتری دارد و در فضاهای محدودتری از آن استفاده می‌کنند.طرز استفاده از بیلچه و بیل آفرود نسبت به هر دو این مدل‌ها راحت‌تر است. به خاطر ابعاد کوچک و وزن کمشان تقریبا همه افراد قادر به استفاده از آن هستند.

اما برای استفاده از بیل پارویی و فولادی به نیروی بیشتری نیاز است و کمتر افرادی می‌توانند ساعات طولانی و بدون خستگی آن را استفاده کنند. همچنین به کارگیری این دو بیل به مهارت نیاز دارد. چون هر کسی از پس انجام آن بر نمی‌آید و ممکن است به خودش آسیب بزند یا باعث شود که بیل‌ها صدمه بینند.

  • دسته‌های متنوع ( تفاوت انواع بیل )

دسته‌ای که برای هر بیل به کار می‌رود هم مورد دیگری است تمایزی را در هر یک از آن‌ها به وجود می‌آورد. برای استفاده راحت‌تر و کاربرد بیشتر آن‌ها و از دسته‌های متفاوت‌تری استفاده می‌کنند. چون تسلط و کنترل بر آن ابزار تنها زمانی امکان پذیر است که با دسته‌های مناسبی تکمیل شوند. بلندترین دسته متعلق به بیل‌های فولادی و پارویی است یعنی از دسته بیل‌ های چوبی با طول 150 سانت برای آن‌ها استفاده می‌شود. دسته بیل آفرودی کوتاه تر است و به جز آن دسته‎ای پلاستیکی یا فولادی که حالتی مثلثی دارد را نیز وصل می‌کنند. در حالیکه دسته بیلچه اندازه خیلی کوتاه‌تری دارد به حدی که فقط با یک دست قابل استفاده باشد.

  • قیمت‌های مختلف

یکی دیگر از تفاوت انواع بیل که برای بیل‌ها می‌توانیم در نظر بگیریم قیمت آن‌ها است. در واقع این تعیین قیمت بر اساس یکسری فاکتورها مثل ابعاد بیل‌ها انجام می‌گیرد. یعنی مقدار متریالی که در آن کار می‌رود یا تایمی که برای ساخت هر یک صرف می‌شود را در نظر می‌گیرند. بیل‌های فولادی قیمت تقریبا نزدیک به همی دارند ولی قیمت بلیچه از آن‌ها پایین تر است. اگر بخواهیم دقیق‌تر بررسی کنیم بیل نمره سه و بیل پارویی در یک رنج قیمت قرار دارند. در حالیکه بیل نمره دو و سپس بیل آفرود و در آخر بیلچه به ترتیب از قیمت‌های پایین‌تری برخوردار هستند. این مدل از بیل‌ها از جنس فولاد آبدیده و نشکن هستند و مقاومت آنها در شرایط مختلف بالا است. اما با این حال قیمت خیلی مناسبی دارند و شما می‌توانید به شکل عمده آن‌ها را با قیمت خیلی مناسبی از ثقال مارکت خریداری کنید.

جمع بندی تفاوت انواع بیل

شاید در حالت این بیل‌ها کلی شبیه به هم باشند اما اگر جزئی‌تر آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم به تفاوت‌هایی که دارند، دست می‌یابیم. تفاوت‌هایی از قبیل شکل و ظاهر ساختاری، وزن و اندازه یعنی ابعاد کلی، ویژگی‌ها و کاربردها. این تفاوت‌ها باعث می‌شوند تا از هر کدام در جای درست و دقیق‌تری بهره گرفت و فعالیت‌ها را ساده‌تر کرد. چون تفاوت‌ها و برخی شباهت‌های هر کدام بازگو شد و حین انتخاب می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید.

نوشتهٔ پیشین
انتخاب صحیح دستکش در مشاغل مختلف
نوشتهٔ بعدی
بهترین دستکش‌ ها برای مشاغل پرخطر

محصولات پیشنهادی

لباس کار مهندسی کد LBG101
حراج!

لباس کار مهندسی

Original price was: ۶۴۰,۰۰۰ تومان.Current price is: ۵۷۰,۰۰۰ تومان.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.