روش نگهداری و تعمیر مبلمان چوبی

روش نگهداری و تعمیر مبلمان چوبی

مبل،کاناپه ، صندلی و… از انواع اثاثیه منزل اند که طرح و نقش های گوناگون و چشمگیری دارند و به گونه های متعددی طراحی می شوند نوع چوب و پارچه ای که در ساخت ان به کار می برند ،کاربرد ها و خصوصیت های جدیدی که هر بار به ان اضافه می کنند هر یک به نوبه خود درکیفیت ، تنوع ، استفاده و میزان بهره گیری از ان  تاثیر خاصی می گذارد.

چه بسا مبلمانی که سالمند و افراد به خاطر چشم و هم چشمی و رقابت های بی دلیل هر ساله این اسباب و اثاثیه را تعویض می کنند.

اما اگر طرز استفاده و نگهداری درست از آن را یاد بگیریم و بدانیم با رعایت چه نکاتی می توانیم استفاده بیشتری از ان داشته باشیم دیگر لازم نیست برای این مورد هزینه اضافه ای را صرف کنیم.

در ادامه نکات مربوط به روش نگهداری و تعمیر مبلمان چوبی در صورت آسیب دیدگی را بررسی می کنیم.

  • طرز نگهداری و استفاده از مبلمان را یاد بگیریم

باید بدانیم این مبلی که انتخاب کردیم را از چه چوبی درست کرده اند. تا با توجه به آن ، شرایطی که لازم است تا مبلمان مدت زیادی را سالم بمانند بکار بگیریم. و اگر هیچ اطلاعاتی از آن نداریم بهتراست راهنمایی های لازم را از فروشنده بپرسیم. چون همه چوب‌ها خاصیت و شرایط یکسانی ندارند و نوع مراقبت از آنها با یکدیگر متفاوت است همچنین باید در تمیزکاری آن از موادی که بیشترین سازگاری را دارند استفاده کنیم. یا بدانیم باید در چه شرایط اب و هوایی قرار بگیرد و چه نکاتی را رعایت کنیم تا استفاده بهینه ای داشته باشیم.

  • در مدت زمان مشخصی آن را گردگیری کنیم

 در تابستان معمولا از در و پنجره ها و هر محفظه دیگری که باز می‌ماند همیشه مقدار زیادی گرد و غبار در هوا پخش و روی سطوح مختلف می‌نشیند. به همین خاطر باید به گردگیری مبلمان خود بپردازیم. اگر بخواهیم با یک پارچه خیس این کار را انجام دهیم کار درستی نیست چون رطوبت باقی مانده روی چوب باعث آسیب به بافت وساختار ان می‌شود. پس حتماً باید بلافاصله با یک پارچه‌ی خشک رطوبتش را بگیریم و یا از پارچه‌ای استفاده کنیم که فقط مقدار کمی نم دارد.

  • لکه های ایجاد شده را پاک کنیم ( روش نگهداری و تعمیر مبلمان چوبی)

وقتی می خواهیم روی مبل بشینیم و چیزی بخوریم باید مراقب باشیم که روی آن نریزد و لکه‌ای ایجاد نکند. اگر احیانا این اتفاق افتاد باید خیلی زود از موادی که این لکه ها را از بین می‌برند استفاده کنیم و کثیفی روی ان را پاک کنیم.

  • مبل شکسته را تعمیر کنیم

اگر مبل ما شکسته باشد در صورتی که قابل تعمیراست قسمت‌هایی را که می‌توانیم با چسب چوب بچسبانیم را می‌چسبانیم. و برای قسمت‌های دیگر آن که چسب نمی‌تواند ان را ثابت نگه دارد از میخ استفاده می‌کنیم. ممکن است فقط یک قسمتی از مبل مثلا پایه یا دسته آن شکسته باشد.

بسیاری افراد در این موقعیت ان را بدون استفاده می‌دانند و دور می‌اندازند در صورتی که با تعمیر دوباره قابل استفاده خواهد بود. و لازم نیست که به فکر معاوضه آن باشیم می‌توانیم آن قسمت شکسته را با یک تکه چوب دیگر که تناسب بیشتری دارد جایگزین کنیم. و یا اگر خودمان توانایی این کار را نداریم از افراد ماهر(مثلا یک نجار یا مبل ساز) کمک بگیریم.

اگر خراشی روی مبل ایجاد شود به راحتی می‌توانیم روی آن را سمباده بکشیم و با رنگ کاری به حالت اول خود برگردانیم.

( روش نگهداری و تعمیر مبلمان چوبی )

  • محل قرار گیری مبل ها را تغییر دهیم

اگر فقط چند مبل مشخصی را  زیاد استفاده می کنیم بهتر است هر چند وقت یک بار ان را با مبل های دیگری که کمتر استفاده کردیم جابجا کنیم.

تا همه انها به صورت یکسانی به کار بروند  در زمان  انتقال و جابجایی هم باید نهایت دقت خود را به کار بگیریم.

و ان را روی زمین نکشیم چون پایه هایش خراب می شود به جای این کار ان را بلند می کنیم و در جایی که می خواهیم قرار می دهیم .

  • از شوینده های مخصوص استفاده کنیم

 برای تمیزکاری مبلمان چوبی نباید از شوینده هایی که دارای مواد شیمیایی هستند استفاده کنیم. این مواد به مرور زمان به بافت چوب آسیب می زنند و باعث خرابی آن می‌شوند. به جای آن موادی که فقط مخصوص چوب است را بکار می گیریم یا مواد طبیعی که راحت می‌توانیم در خانه درست کنیم را با هم ترکیب می‌کنیم و با ان تمیز کاری انجام می‌دهیم.

  • برای نابودی موجودات آسیب زننده سم پاشی کنیم

 چندین نوع حشره و حیوان وجود دارند که باعث آسیب رسانی به چوب می شوند در واقع به نوعی آن را می‌خورند. پس باید در خانه و یا هر جایی که مبلمان چوبی را در آن نگهداری می‌کنیم. طی مدت‌ زمان های مشخصی سمپاشی کنیم تا این حشرات و موجودات از بین بروند. همچنین می‌توانیم همه جا را بررسی کنیم تا بفهمیم که انها از کجا وارد شدند و ان جا را پوشش دهیم.

  • مبلمان را روغن کاری و رنگ کاری کنیم

در ادامه مقاله ی روش نگهداری و تعمیر مبلمان چوبی به یکی از مهمترین نکات نگهداری یعنی رنگ کاری و روغن کاری می‌رسیم. اگر هر چند وقت یک بار روی قسمت‌های چوبی را روغن یا رنگ بزنیم مانند روز اول براق و زیبا می‌شود.

روغن و رنگ نه تنها باعث می‌شوند که ظاهر مبل تماشایی و درخشنده شود بلکه دوام و ثبات آن را نیز بالاتر می‌برد. چون این مواد به صورت یک لایه روی چوب قرار می‌گیرند و از بافت اصلی آن و صدماتی که ممکن است وارد شود مراقبت می کنند.

  • در مکانی قرار دهیم که شرایط متعادلی دارد ( روش نگهداری و تعمیر مبلمان چوبی )

اب و هوا و دمایی که دائما در تغییر است و گاه سرد وگاه گرم می‌شود هم روی مبل چوبی تاثیر می‌گذارد. پس زمانی که ان را در محیطی که  بهترین شرایط آب و هوایی را دارد  نگهداری می‌کنیم، طول عمر بالاتری خواهد داشت.

مبل‌های چوبی معمولا در محیط های بسته مورد استفاده قرار می‌گیرند و اگر بخواهیم مبلی مناسب فضای بیرونی را به کار گیریم مبل های فلزی یا پلاستیکی گزینه بهتری هستند. یا مبل های ساخته شده با چوب راش در محیط های مرطوب دوام خوبی دارند.

نوشتهٔ پیشین
معرفی کفش ایمنی مناسب مشاغل مختلف
نوشتهٔ بعدی
مزایا و معایب استفاده از چوب در تولید مبلمان

محصولات پیشنهادی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.