معرفی کفش ایمنی مناسب مشاغل مختلف

معرفی کفش ایمنی مناسب مشاغل مختلف

در گذشته انسان‌ها همواره با مشکلات و حوادث متنوعی روبرو می‌شدند. و آسیب‌های زیادی بر آنها وارد می‌شد. چون با مقوله ای به نام ایمنی آشنا نبودند به همین خاطر وسایل و تجهیزات ایمنی از جمله کفش به وجود آمد که به عنوان محافظ پا عمل می کنند و در بسیاری موقعیت ها حتی جان افراد را نیز نجات می‌دادند.

در ابتدا این نوع اسباب ایمنی به صورت ساده ای ساخته شده بودند. و فقط برای خطری که در آن زمان به وجود آمده بود شکل گرفته بود. ولی به مرور زمان روی خصوصیت و قابلیت هایی که این وسایل (کفش‌های ایمنی) می توانند داشته باشند تا بهره بیشتری از آنها برد، فکر شد. به ویژگی‌های خاص تری مجهز شدند که برای چندین خطر و حرفه متنوع مساعد بودند.

 در ادامه به معرفی کفش ایمنی مناسب مشاغل مختلف می‌پردازیم :

این کفش ها هم به صورت معمولی و هم چکمه با ساق های بلند و کوتاه  برای به کارگیری در شرایط متفاوت طراحی گردیده اند.

  • کفش عایق

اجزای این نوع کفش به خصوص قسمت سرپنجه آن از مواد عایق برق طراحی می‌شود. که در شغل‌ هایی که با برق کار می‌کنند و امکان برق گرفتگی در آنها بسیار زیاد است. به کاراستفاده می‌شود. در اصل این کفش‌ها مخصوص برق کار ها به وجود آمده که سیم ‌های برق ساختمان یا تیرک‌های برقی و یا سیم کشی دستگاه و تجهیزات را نصب و تعمیر می کنند. باید این نوع کفش را به کار بگیرند.

همچنین در برخی مواقع این نوع کفش‌ها که عایق برق هستند برای آتش‌نشان‌ها نیز نیاز می‌شود. چون محلی که آتش می گیرد احتمال دارد که اتصالات الکتریکی صورت بگیرد. که در صورت عدم وجود کفش‌های عایق دچار برق گرفتگی می‌شوند. این خطر و آسیب بسیار جدی ای به فرد می‌زند تا حدی که حتی منجر به مرگ او شود.

  • کفش ضد برش( معرفی کفش ایمنی مناسب مشاغل مختلف )

نوع رویه ای که در این کفش به کار می‌رود خاصیت ضد برشی دارد. و ابزار و وسایل تیز بر روی آن خدشه‌ای وارد نمی‌کند. مثلاً زمانی که میخ را روی آن فشار می‌دهیم و یا با اره‌های تیز می‌خواهیم روی آن برشی ایجاد کنیم. مقاومت از خود نشان داده و آسیب نمی‌بیند. برای شغل‌هایی که با تیغه‌های تیز، میخ و یا اره‌ های برنده کار می‌کنند. و ممکن است هنگام استفاده روی پایشان بیفتد مناسب است. و در صورتی که ضد برش نباشد علاوه بر خود کفش ، موجب قطع  انگشتان پا یا سوراخ شدن ان می‌شود.

  • کفش ضد لغزش 

زیره و کف این مدل کفش‌ها به هیچ عنوان نباید سطح صافی داشته باشد در واقع این کفش‌ها کفی آجدار و حالت برجسته مانند دارد و برای کسانی که در زمین های  روغنی یا لیز کار می‌کنند یا برای افرادی که کارشان در محیط‌هایی است که در فصل زمستان برف می‌بارد و زمین یخ میزند مثل کوهنوردان ،کارگران ساختمانی و… یا کسانی که در مزارع و باغ کار می‌کنند و ممکن است هنگام راه رفتن روی زمین خیس و گلی سر بخورند و آسیب ببینند مناسب است.

 افراد نظامی هم از کفش‌ها و پوتین‌های ضد لغزش استفاده می‌کنند. که هنگام عملیات‌های مهم وقتی می‌خواهند بدوند و یا از دیوار و دیگر موانع بالا بروند و یا در هر شرایط سخت دیگری قرار بگیرند، سازگار است.

  • کفش ضد آب و ضد لغزش (معرفی کفش ایمنی مناسب مشاغل مختلف )

این کفش‌ها که در حالت چکمه که ساق های بلندی دارند نیز طراحی گردیده اند. هم ضدآب هم  ضد لغزش‌ اند. و در مشاغلی که دائما در حال استفاده از آب هستند استفاده می‌شود. مثلاً در کارواش ها که افراد در حال شستشوی ماشین هستند یا در قالیشویی‌ ها به شستشوی فرش و چیزهای مشابه ان می پردازند. همیشه اب با پاهای آنها برخورد دارد و چون در این محیط‌ها از موادهای شوینده نیز استفاده می‌کنند باعث لیزی بیشتر زمین می‌شود پس این نوع کفش‌ها علاوه بر قابلیت ضد آبی باید ضد لغزش هم باشند.

لوله کشی آب و فاضلاب یا ماهیگیری نیز از جمله شغل‌هایی هست که استفاده از این نوع کفش در آنها رواج دارد.

این نکته هم مهم است که برخورد بیش از اندازه آب به بدن انسان مشکلات جسمانی فراوانی را به همراه دارد.

  • کفش ضد حریق

در مقاله معرفی کفش ایمنی مناسب مشاغل لازم است کفش ضد حریق را نیز بررسی نماییم. نوع موادی که در ساخت این کفش‌ها به کار می‌رود به گونه‌ای است که وقتیروی ان شعله آتش را می گیریم یا در کنار یک منبع گرما و حرارت شدید قرار می دهیم از خود مقاومت نشان می‌دهند و صدمه نمی بینند. جوشکاران که در معرض پرتاب جرقه‌ها و گدازه‌ها هستند یا آتش‌نشانان که در بسیاری مواقع در دل آتش اند ، این کفش‌ها را استفاده می‌کنند.

  • ضد اسید

معرفی کفش ایمنی مناسب مشاغل مختلف: موادی که در ساخت این کفش ها به کار می‌برند در برابر مواد شیمیایی و هر نوعی از مواد اسیدی، بافت ثابتی دارند که توانایی صدمه رسانی به کفش را ندارد پس باعث می‌شود. که  وقتی ان را می پوشیم از پایمان به خوبی محافظت کند این کفش ها معمولا به صورت چکمه هستند که از ساق پا را هم پوشش می‌دهند. و نه تنها خودشان در برابر اینگونه مواد مقاوم هستند و خورده و ذوب نمی‌شوند بلکه از نفوذ به پا هم جلوگیری می‌کنند. در آزمایشگاه های شیمیایی و در جایگاه های سوخت و پمپ بنزین و… بیشترین استفاده را دارد.

نوشتهٔ پیشین
راهنمای خرید لباس کار صنعتی
نوشتهٔ بعدی
روش نگهداری و تعمیر مبلمان چوبی

محصولات پیشنهادی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.