آموزش ساخت بیل فولادی را در این مقاله میبینیم.
بیل ها انواع متفاوتی دارند و طرز ساخت آنها نیز تقریبا شبیه به هم است و فقط در سایز و اندازه آنها تفاوت وجود دارد:
- بیلچه فولادی کوچکترین اندازه بیل ها
- بیل آفرود
- فولادی بیل نمره ۲ در سایز متوسط و نمره ۳ سایز بزرگ
- بیل پارویی
آموزش ساخت بیل فولادی به دو روش
- در یک حالت با استفاده بهینه از ماده دور ریز و بازیافت آن
- در روشی دیگر به کارگیری ماده خام اولیه
مراحل ساخت بیل فلزی یا فولادی
- بخش های اضافه، نامناسب و ناهموار فولاد مصرفی و به طور کلی هر بخشی که ضایعات به حساب میآید را جدا و بقیه قسمتها در ابعاد کوچک با دستگاه برش علامت گذاری و برش میخورد. برای اینکه قسمت های علامت گذاری از یکدیگر جدا شوند با استفاده از پتک ضربه به آنها وارد میشود تا به قطعات قابل تبدیل درآید.
- در حین اینکار آماده سازی کوره آتش نیز انجام میگیرد. چون قطعات فولادی در آن تا حد ذوب میمانند و بعد از اینکه آنها را در میآورند، فولاد توسط پتک مکانیکی ضربه میخورد در حدی که به ضخامت مشخصی برسد.
- بعد آنها را به قسمت غلتک هدایت میکنند. آن ها توانایی دارند تا قطر هر چیزی که از مابینشان رد میشود به خصوص فولاد را کم کنند و به ورقههای نازک تبدیل نمایند به طوری که این قطعات فولادی طولی چندین برابر پیدا میکند و ضخامتشان در اندازه دو یا سه میلیمتر خواهد بود. دو غلطک همزمان با سرعت زیاد در حرکت هستند و از بالا و پایین به دو طرف فولاد فشار وارد میکنند و همین امر سبب میشود ضخامت آن زودتر کاهش یابد و پهن تر شوند.
-
فولاد روی صفحه ریلی حرکت میکند و دمای آن کم و سرد میشود و به دستگاهی که کار شکل دهی و برش ورقه ها را دارد میرسد. شکل و الگوی ابتدایی بیل روی ورقهها برش میخورد و نیز سوراخ و حفره ای در قسمت انتهایی که محل اتصال دسته ها است را ایجاد میکنند تا با استفاده از میخ یا پرچ به دسته متصل شود.
- در روش دیگر آموزش ساخت بیل فولادی طرح بیل را روی ورقه فولادی میکشد و با اره آن را برش میدهد. که این حالت زمانبرتر است و دقت کمتری هم نسبت به حالت اتوماتیک دارد.
- بعد همه ورقهها در کوره دوباره داغ میشوند تا لوگو و برند به صورت برجسته روی بیلها چاپ شود.
- بعد از آن برای اینکه به بیل شکل دهند لبه ها و دهانه آن را خم میکنند و دو طرف دهانه را به یکدیگر نزدیک میکنند. تا جایی برای اتصال دسته به وجود بیاید و نیز خطوط و شیاری در بدنه بیل ایجاد میشود.
- یا ورقه ها را در دستگاهی که روی صفحه آن شکل بیل وجود دارد میگذارند. و دستگاه پرس ورقه را به صفحه فشار میدهد و ورقه شکل آن را به خود میگیرد و نیز لبههای آن را رو به بیرون خم و به حالت گود در میآورند.
- برای اینکه دوام و استحکام بیل افزایش یابد و آسیب پذیر نباشد با استفاده از گیره آنها را آویزان و درون آب قرار میدهند. چون بیل ها داغ هستند با این کار به آن ها شوک وارد میشود. و بعد از مدتی آب گرمای آن ها را میگیرد و به دمای محیط میرسند. بعد با رنگ کوره ای ظاهر بهتری به آن ها میبخشند و در جایی ثابت قرار میدهند تا خشک شود.
- در این مرحله برند محصول را که به صورت کاغذ برچسب هستند به بیل ها میچسبانند.
- در مرحله بسته بندی با استفاده از مفتول تعداد مشخصی از آنها را به یکدیگر محکم میبندند. و بعد از بسته بندی نایلونی و پلاستیکی در قفسههای مخصوص جمع آوری میشود تا برای ارسال آماده و مرتب باشند.
نکات قابل توجه آموزش ساخت بیل فولادی
- برای تست و بررسی مقاومت آن ها نوک بیل هایی که دسته به آن ها متصل است. را مابین دو گیره فلزی قرار میدهند و آن را به چپ و راست خم میکنند. اگر به خوبی در کوره داغ، به درستی در غلطک صاف و به میزان لازم در آب سرد شود. با این کار بیل ها شکل خود را حفظ میکنند و به هیچ عنوان نه میشکنند و نه کج میشوند.
- در همه این مراحل باید از انبر استفاده کنید تا از بریدگی، سوختگی یا له شدگی و سایر آسیبها به آن جلوگیری شود. علاوه بر آن دستکش نسوز و دستکش ضد برش را نیز فراموش نکنید تا محافظت بیشتری از دست ها بکند.
دسته برای بیل
بعد از اتمام آموزش ساخت بیل فولادی، در اکثر کارخانهها بیل ها تکی بستهبندی و بعد دسته نیز به طور جداگانه خریداری و آن دو به هم در زمان به کارگیری متصل میشود. ولی در برخی کارخانه ها همزمان با ساخت بیل مطابق با سفارش یا سلیقه هر شخص دسته بیل های مختلفی از جنس های چوبی، فلزی یا فایبرگلاس نیز به آن وصل و سپس برای عرضه در بازار آماده ارسال میشود.
به شما پیشنهاد میکنیم برای استفاده راحت تر و کارآمدتر دسته های چوبی را به کار ببرید. چون علاوه بر دوام و مقاومت بالا، کیفیت فوق العاده، خوش دستی، ظاهر زیبا بسیاری مزایای دیگر دارد که در بین این سه جنس برتری آن اثبات شده است. پس میتوانید علاوه بر دسته خود بیل را نیز از این فروشگاه تهیه کنید.