راهکار های جلوگیری از آسیب دستکش نیتریل بر محیط زیست

راهکار های جلوگیری از آسیب دستکش نیتریل بر محیط زیست مبحث مهم و قابل توجهی است که با درک آن صدمات به حداقل میرسد. 

دستکش های نیتریل چون از مواد تجدید ناپذیر تولید می‌شوند، برای محیط زیست آسیب زا هستند. این دستکش ها بعد از استفاده در طبیعت رها می‌شوند اما تجزیه آنها هزاران یا میلیون ها سال طول می‌کشد. این عامل برای طبیعت و محیط زیست بسیار خطرناک است. 

به کارگیری انواع مختلف دستکش های نیتریل در محیط های کاری متداول است. از این رو عمدتا زباله های حاصل از آن ها بدون کنترل در طبیعت برای تجزیه رها می‌شوند. برای مثال دستکش گیلان بسیار کاربرد بالایی دارند اما به همان اندازه هم زباله تولید می‌کنند. اما اگر راهکارهای موثر جلوگیری از این آسیب ها را بدانیم تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنند.

دستکش های نیتریل چون کاربرد و خواص بسیار متنوعی دارند جزو پرمصرف ترین دستکش ها در اکثر صنایع به حساب می‌آیند. آنها عملکرد بسیار استانداردی دارند و ایمنی را به درستی برای افراد میسر می‌سازند اما بزرگترین مشکل آنها در آسیبشان به محیط زیست است.


در ادامه راهکار های جلوگیری از آسیب دستکش نیتریل بر محیط زیست و چالش های پیش روی آن را باهم بررسی می‌کنیم.

استفاده مجدد

استفاده مجدد دستکش های سالمی که با شست و شو دوباره به حالت اول خود بر می‎گردد در کاهش آسیب ها موثر است. تقریبا عمده دستکش های نیتریل قابلیت شست و شو را دارند. وقتی بعد از استفاده آن ها را بشویید و خشک کنید دوباره همان کاربرد را خواهند داشت. لذا نیازی به تهیه دوباره یا استفاده از دستکش دیگری نیست. این کار یکی از اقداماتی است که در کاهش تولید زباله و صدمه به طبیعت می‌توانید انجام دهید. 

در واقع به کارگیری آن ها تا جای ممکن در صورتی که برای فرد خطر آفرین نباشد یکی از راهکارهای جلوگیری از این آسیب است. مثلا در مشاغلی که خطری افراد را تهدید نمی‌کند و حساسیتی از این لحاظ وجود ندارد استفاده دوباره از آنها توصیه می‌شود. یعنی دستکش هایی که دارای آسیب های جزئی هستند همچنان می‌توانند به کار بروند. در این حالت تعداد کمتری از آن مصرف می‌شود و زباله ای که تولید می‎گردد، کاهش می‌یابد. این اقدام تأثیر زیادی در جلوگیری از آسیب به محیط زیست دارد و به نوعی مانع از مصرف گرایی می‌شود. همچنین حجم زباله های تولیدی حاصل از آن هم کاهش می‌یابد. برخی از محیط ها خیلی خطرناک و نیازمند ایمنی بالایی هستند اما در بسیاری از آن ها خطرات آسیب زایی وجود ندارد. لذا در این گونه مشاغل می‌توانید از مصرف بی رویه دستکش های نیتریل استاد کار مدل S جوگیری کنید. یعنی تا جایی که آسیب های دستکش مانع کار شما و وقوع خطرات نمی‌شود، آنها را استفاده نمایید. در واقع حداکثر استفاده را از آن ببرید و بعد دور بیاندازید .

چالش 

در مشاغل حساس و خطرناک باید در به کارگیری دستکش های نیتریل نهایت دقت را به کار برد. در این مشاغل آسیب های ناچیز و جزئی هم می‌توانند موجب صدمات جدی برای انسان ها باشند. لذا در بعضی از محیط ها امکان استفاده مجدد دستکش های نیتریل نیست.


دفع و بازیافت درست

شیوه غیر اصولی دفع زباله های تجدید ناپذیر دستکش های نیتریل نیز از دیگر دلایل آسیب به محیط زیست است. زباله هایی مثل دستکش های نیتریل باید به شکل کاملا جداگانه جمع آوری شوند. دفع آن ها نیز باید با روش های بهتری انجام گیرد که آسیب آن به کمترین حد برسد. تفکیک درست و جدا سازی زباله هایی که تجزیه آنها خیلی طول می‌کشد، اقدام مثبت برای حفظ محیط زیست به حساب می‌آید. پس باید زباله های آسیب زا از سایر زباله های تجدید پذیر و بازیافتی جدا شوند و به شکل درست و اصولی دفع گردند. در این حالت هیچ آسیبی طبیعت و محیط زندگی جانداران را تهدید نمی‌کند. 

چالش 

البته این نکته مهم را هم باید در نظر گرفت که قابلیت بازیافت برای همه‌ی این دستکش ها وجود ندارد. بسیاری از دستکش های نیتریل زبرا با مواد شیمیایی و گاها خطرناک تماس دارند و در محیط هایی مصرف می‌شوند که به شدت آلوده هستند. بازیافت این دستکش ها مانند بقیه آنها ممکن نیست و باید به همان حالت استریلیزه دفن شوند. 


جایگزینی دستکش

در ادامه مقاله راهکار های جلوگیری از آسیب دستکش نیتریل بر محیط زیست، به جایگزینی دستکش می‌رسیم. استفاده از مواد تجدید پذیر در تولید دستکش های نیتریل باعث کاهش آلودگی ها و حفظ محیط زیست می‌گردد. به کارگیری مواد اولیه طبیعی که از گیاهان به دست می‌آید تجزیه و دفع آن ها را خیلی راحت تر و سریع تر می‌کند. وقتی دستکش استاد کار در سریع ترین زمان ممکن در طبیعت تجزیه می‌گردند، دو فایده مهم و مثبت دارند. در واقع نه تنها آسیب آنها برای طبیعت خیلی کم است بلکه زباله های تولیدی آسیب زا را نیز کاهش می‌دهند. لذا جایگزین مناسبی برای دستکش هایی هستند که از مواد مضر شیمایی به دست می‌آیند. در واقع این مدل دستکش ها سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند.

چالش

اما یک مشکل بزرگ در این قسمت وجود دارد. دستکش هایی که با مواد طبیعی تولید و جایگزین دستکش های نیتریل عادی می‌گردند از دوام کمتری برخوردار هستند. این موضوع یکی از دلایل مهم محبوبیت کمتر آنها است. علاوه بر آن به دلیل هزینه ی تولید بیشتر قیمت بالاتری هم دارند لذا مصرف آن ها برای اکثر افراد به صرفه نیست. علی رغم آسیب های جزئی به محیط زیست افراد محدودی از آن استفاده می‌کنند. 

نوشتهٔ پیشین
آموزش تعمیر دسته بیل خم شده
نوشتهٔ بعدی
مقایسه لباس کار یکسره و دو تکه

محصولات پیشنهادی

کفش ایمنی مدل بافتی
حراج!

کفش ایمنی مدل بافتی

Original price was: ۶۴۰,۰۰۰ تومان.Current price is: ۵۴۰,۰۰۰ تومان.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.