آموزش کاشت درخت راش در خانه

آموزش کاشت درخت راش در خانه
شاید هنگام سفر به شمال به جنگل‌های آن سر زده‌اید. و درختانی با تنه‌های قطور و ارتفاع بسیار زیاد دیده‌اید این درختان راش نام دارند.
این درختان در ارتفاعات رشد می‌کنند. در جنگل‌های شمالی کشور از سرمای شدید یا گرمای زیاد خبری نیست و به نوعی هوای آن معتدل است. و بستر رشد درختان را فراهم می‌کند. که مناسب رشد درخت راش نیز است.
کاشت و پرورش درخت راش در دو فصل اخرسال است. رشد و تکثیر راش در جنگل‌ها توسط خود درخت انجام می‌شود. یعنی بذر دانه‌های درخت راش به زیر خود درختان راش می‌ریزند و در زیر خاک دفن شده و شروع به رشد می‌کند.
اما کاشت راش و یا هر نوع گیاه متنوع دیگری در خانه مراحل خاص خود را دارد که با طی این مراحل یک گیاه سالم و زیبا را پروش خواهید داد.

مراحل کاشت درخت راش :

انتخاب دانه یا بذر

اول باید بدانیم که می‌خواهیم چه چیزی را بکاریم و به رشد و پرورش آن مشغول شویم.

ما در اینجا می‌خواهیم آموزش کاشت درخت راش در خانه را آموزش دهیم. پس گیاه و دانه درخت راش را انتخاب می‌کنیم. نکته مهم اینکه باید بذر حتماً سالم باشد و و قوام رشد داشته باشد در غیر اینصورت جوانه نخواهد زد. معمولا بسته به نوع بذر، پس از مدتی بذر خاصیت جوانه‌دهی خود را از دست می‌دهد.

انتخاب گلدان

راش از جمله درختانی است که برای رشد ریشه نیاز به فضای زیادی دارد. پس در انتخاب گلدان باید به نوع رشد آن توجه کنیم و گلدانی متناسب با آن را انتخاب بکنیم. اگر ویژگی بذر ما این باشد که سریع رشد می‌کند و گلدان نیاز به تعویض به صورت مکرر دارد این باعث آسیب اسیب دیدن جوانه می شود. از طرفی اگر گلدان خیلی بزرگ باشد باعث می‌شود گیاه کند رشد کند.

پس باید از همان اول اندازه مناسبی را انتخاب کنیم تا زمانی که به اندازه دلخواهمان رسید و به نهال تبدیل شد آن را از خاک جدا کنیم.

همچنین باید گلدان دارای یک سوراخ باشد. تا در زمان آبیاری آب اضافی باقی مانده از آن خارج بشود در غیر این صورت موجب می‌شود ریشه گیاه از بین رفته و در ادامه به دلیل اینکه گیاه نمی تواند تغذیه کند از بین می رود.

زهکشی گلدان ( آموزش کاشت درخت راش )

هنگام آبیاری گیاه اب در کف گلدان جمع می‌شود. وقتی ریشه‌ی گیاه مدت زمان زیادی در آب بماند از بین می‌رود به همین دلیل ته گلدان را زهکشی می‌کنیم و بسته به ارتفاع گلدان یک دهم آن را با دانه های شن پر می‌کنیم. این کار باعث می‌شود هنگام آب یاری اب جمع گردیده در ته گلدان به راحتی خارج شود.

خاک مناسب و ضد عفونی کردن خاک برای کاشت بذر

بعد از زهکشی باید خاک مناسب با گیاه مورد نظر را انتخاب و روی آن بریزیم. چند نوع خاک مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع خاک:

 خاک سبک: آب به راحتی در آن حرکت می‌کند از این نوع خاک بیشتر در گیاهانی استفاده می‌شود که به اب کمی احتیاج دارند.

خاک سنگین: این نوع خاک آب را در خود نگه می‌دارد که برای برخی گیاهانی از آن استفاده می‌کنند که به اب زیاد نیاز دارند.

برای دانه درخت راش از خاک سبک به همراه گیاه برگ و دیگر کودهای مناسب با آن استفاده می‌کنیم.

نکته: حتما قبل از ریختن خاک درون گلدان آن را با محلول‌های ضد عفونی کننده خاک، ضد عفونی می‌کنیم. تا جوانه‌ی ما دچار آفت یا قارچ نشود.

اموزش کاشت بذر راش

 

قبل از کاشت دانه ابتدا خاک را بطور کامل آب یاری می کنیم تا ذرات خاک به همدیگر نزدیک شوند و حباب‌هایی اگر درون خاک وجود داشته باشد از بین برود.

بذر خود را در خاک در جای مناسب قرار می‌دهیم یعنی به گونه‌ای باشد که نه خیلی روی سطح قرار بگیرد که با یک آبیاری ساده جای آن عوض شود و نه در نقطه عمیق قرار بگیرد که جوان نتواند از خاک بیرون بزند. در واقع جوانه را روی سطح خاک می‌گذاریم و حدودا نیم سانتی متر روی آن خاک میریزیم.

 آبیاری

پس از کاشتن دانه درخت راش درون خاک، به میزان لازم باید آبیاری صورت بگیرد. اگر مقدار آن کم باشد ثمره‌ای نخواهد داشت گیاه مواد لازم را از آب نخواهد گرفت و رشد نخواهد کرد و اگر مقدار آن زیاد باشد ریشه دچار اسیب و پلاسیدگی خواهد شد.

 

میزان آبیاری، رطوبت و دما جوانه

اگر بخواهیم در گلخانه به کاشت درخت راش بپردازیم دمای محیطی گلخانه را می‌توانیم تنظیم کنیم تا رشد مطلوبی داشته باشد اما اگر بخواهیم در خانه بکاریم بعد از جایگزاری بذر آن را در جای گرم مثلا کنار شوفاژ یا بخاری نگه می‌داریم. روی گلدان را با یک پلاستیک می‌پوشانیم بعد از گذشت چند روز مشاهده خواهیم کرد که بذر کاشته شده جوانه می‌زند.

حفظ رطوبت

در این زمان روی پلاستیک یک الی دو عدد سوراخ کوچک ایجاد می‌کنیم. تا هوا در بین ان جابجا شود و همچنین رطوبت آن به مقدار کمی خارج شود بعد از مدتی هر چند وقت یکبار پلاستیک روی گلدان را برمی‌داریم و به مقدار لازم آب را روی آن به ارامی اسپری می‌کنیم.
با بزرگ شدن جوانه کم کم تعداد سوراخ های روی پلاستیک را زیاد می‌کنیم تا کم کم جوانه به محیط عادت کند. اگر به صورت یک دفعه ای پلاستیک را برداریم به گیاه شوک وارد می‌شود و از بین میرود. اساسی ترین مرحله آموزش کاشت درخت راش این مرحله می‌باشد پس با دقت بالا و صبر و حوصله ی زیاد انجام بدهید.

 نور

نور کافی نیز از عواملی است که در رشد هر گیاهی لازم و ضروری است. از نور در دو نوع طبیعی و مصنوعی استفاده می‌کنند. قدرت نور طبیعی یعنی همان نور خورشید زیاد است و ممکن است برای همه گیاهان مناسب نباشد و باعث شود که بسوزند و خراب شوند به همین خاطر نورهای مصنوعی را جایگزین آن می‌کنند که قابلیت تنظیم دارند و با توجه به نوع گیاه میزان آن را می‌توانیم کم یا زیاد کنیم.

خارج کردن از گلدان (مرحله‌ی آخر آموزش کاشت درخت راش )

 بعد از اینکه گیاه ما به اندازه کافی رشد کرد و به نهال تبدیل شد می‌توانیم آن را از گلدان خارج کنیم و در باغچه یا باغ بکاریم که با آبیاری مناسب به درختی تنومند تبدیل خواهد شد.
به پایان آموزش کاشت درخت راش رسیدیم. اگر تمامی مراحل گفته شده را دقیق و کامل رعایت کنیم می‌توانیم یک درخت راش زیبا را خودمان در خانه بکاریم و پرورش دهیم.
درختان راش را به چند منظور پرورش می‌دهند:
زیبایی: درخت راش به خاطر بلندی و برگ‌های زیبای آن بسیار معروف است.
استفاده از چوب: از تخته راش در ساخت انواع میز ، مبل و دسته بیل های چوبی و… … استفاده می‌کنند. به همین دلیل سالانه تعداد زیادی از این درختان قطع و با نهال‌های جدید جایگزین می‌شوند.
نوشتهٔ پیشین
نحوه نگه داری و افزایش عمر دستکش ایمنی
نوشتهٔ بعدی
مزایا و معایب دستکش‌ نیتریل

محصولات پیشنهادی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.