مراحل کاشت درخت راش :
انتخاب دانه یا بذر
اول باید بدانیم که میخواهیم چه چیزی را بکاریم و به رشد و پرورش آن مشغول شویم.
ما در اینجا میخواهیم آموزش کاشت درخت راش در خانه را آموزش دهیم. پس گیاه و دانه درخت راش را انتخاب میکنیم. نکته مهم اینکه باید بذر حتماً سالم باشد و و قوام رشد داشته باشد در غیر اینصورت جوانه نخواهد زد. معمولا بسته به نوع بذر، پس از مدتی بذر خاصیت جوانهدهی خود را از دست میدهد.
انتخاب گلدان
راش از جمله درختانی است که برای رشد ریشه نیاز به فضای زیادی دارد. پس در انتخاب گلدان باید به نوع رشد آن توجه کنیم و گلدانی متناسب با آن را انتخاب بکنیم. اگر ویژگی بذر ما این باشد که سریع رشد میکند و گلدان نیاز به تعویض به صورت مکرر دارد این باعث آسیب اسیب دیدن جوانه می شود. از طرفی اگر گلدان خیلی بزرگ باشد باعث میشود گیاه کند رشد کند.
پس باید از همان اول اندازه مناسبی را انتخاب کنیم تا زمانی که به اندازه دلخواهمان رسید و به نهال تبدیل شد آن را از خاک جدا کنیم.
همچنین باید گلدان دارای یک سوراخ باشد. تا در زمان آبیاری آب اضافی باقی مانده از آن خارج بشود در غیر این صورت موجب میشود ریشه گیاه از بین رفته و در ادامه به دلیل اینکه گیاه نمی تواند تغذیه کند از بین می رود.
زهکشی گلدان ( آموزش کاشت درخت راش )
هنگام آبیاری گیاه اب در کف گلدان جمع میشود. وقتی ریشهی گیاه مدت زمان زیادی در آب بماند از بین میرود به همین دلیل ته گلدان را زهکشی میکنیم و بسته به ارتفاع گلدان یک دهم آن را با دانه های شن پر میکنیم. این کار باعث میشود هنگام آب یاری اب جمع گردیده در ته گلدان به راحتی خارج شود.
خاک مناسب و ضد عفونی کردن خاک برای کاشت بذر
بعد از زهکشی باید خاک مناسب با گیاه مورد نظر را انتخاب و روی آن بریزیم. چند نوع خاک مورد استفاده قرار میگیرد. انواع خاک:
خاک سبک: آب به راحتی در آن حرکت میکند از این نوع خاک بیشتر در گیاهانی استفاده میشود که به اب کمی احتیاج دارند.
خاک سنگین: این نوع خاک آب را در خود نگه میدارد که برای برخی گیاهانی از آن استفاده میکنند که به اب زیاد نیاز دارند.
برای دانه درخت راش از خاک سبک به همراه گیاه برگ و دیگر کودهای مناسب با آن استفاده میکنیم.
نکته: حتما قبل از ریختن خاک درون گلدان آن را با محلولهای ضد عفونی کننده خاک، ضد عفونی میکنیم. تا جوانهی ما دچار آفت یا قارچ نشود.
اموزش کاشت بذر راش
قبل از کاشت دانه ابتدا خاک را بطور کامل آب یاری می کنیم تا ذرات خاک به همدیگر نزدیک شوند و حبابهایی اگر درون خاک وجود داشته باشد از بین برود.
بذر خود را در خاک در جای مناسب قرار میدهیم یعنی به گونهای باشد که نه خیلی روی سطح قرار بگیرد که با یک آبیاری ساده جای آن عوض شود و نه در نقطه عمیق قرار بگیرد که جوان نتواند از خاک بیرون بزند. در واقع جوانه را روی سطح خاک میگذاریم و حدودا نیم سانتی متر روی آن خاک میریزیم.
آبیاری
پس از کاشتن دانه درخت راش درون خاک، به میزان لازم باید آبیاری صورت بگیرد. اگر مقدار آن کم باشد ثمرهای نخواهد داشت گیاه مواد لازم را از آب نخواهد گرفت و رشد نخواهد کرد و اگر مقدار آن زیاد باشد ریشه دچار اسیب و پلاسیدگی خواهد شد.