در ادبیات کهن ما نیز این رسم دیرینه وجود دارد که مردم به کاشت درخت و نهال همت میگماشتند. تا طبیعت بیشتر جان بگیرد.
از طریق کاشت و برداشت هم درآمدی داشتند و هم به فضای سبز محیط اضافه میکردند. این روزها میبینیم که هوای آلوده شهرها از جمله تهران زبانزد خاص و عام است.
از اینرو چنین برنامهریزیهایی جهت تنفس شهر و سلامتی افراد لازم و ضروری است.
برای کاشت یک درخت در خانه، گلخانه، باغ، جنگل و غیره… معمولاً مراحل کاشت درخت به صورت زیر است:
روش صحیح کاشت درخت و مراحل آن
حفر چاله برای کاشت
اولین قدم برای کاشت درخت یا نهال، حفر چاله مناسبی برای این کار است. که این چاله معمولاً به ابعاد یک متر در یک متر است. که بصورت مربعی در حیاط و یا محل زراعت حفر میشود.
داخل چالهها را با کلنگ می کنند و با بیل فولادی یا بیلچه باغبانی داخل این مربع را خالی می کنند. بیل فولادی نمره 3 بهترین گزینه برای کشاورزی و کاشت و جابجایی خاک است.
عمل خاکبرداری با بیلچه یا بیل های فولادی را آنقدر ادامه می دهند تا به عمق دلخواه و لازم برسند.
روش صحیح کاشت نهال، ضدعفونی ریشه، خاک و هرس ریشه ها
در حین آماده سازی چاله باید یک ماده ضدعفونی برای ریشههای درخت در نظر گرفت و در ظرفی آماده کنار گذاشت. برای یافتن این مواد ضدعفونی کننده باید از یک مهندس کشاورزی وارد در این حوزه راهنمایی و مشاوره گرفت. چون قرار است یک موجود زنده را در داخل این مایع قرار دهیم.
ریشه ها را برای مدتی داخل این ماده ضدعفونی کننده قرار میدهیم. تا کاملا ضدعفونی شوند. و خاکی کهقرار اسن نهال در ان کاشته شود را نیز ضدعفونی میکنیم.
هرس ریشه ها
پس از مدتی که لازم است نهال را از این مایع ضدعفونی کننده درآورده و ریشه های آن را هرس می کنیم.
روش بسترسازی متناسب برای کاشت صحیح درخت
بعد از هرس ریشه ها اینک نوبت به بسترسازی مناسب برای کاشت نهال انجام می گیرد.
کود دهی
پس از این که بستر آماده شد نوبت به استفاده از کود مناسب جهت تغذیه غذایی نهال است. کودها را توسط بیلچه ی باغبانی داخل حفرهی چاله میریزیم و توسط آن بطور یکنواخت در سطح پراکنده می کنیم.
دقت داشته باشید که پراکندگی باید در تمام سطح کفی حفره پخش باشد.
روش صحیح کاشت درخت و میزان آبیاری
بعد از اینکه توسط بیلچه، کود مناسب نیز در چاله مرتب سازی شد، انتقال نهال از محلول ضدعفونی شده به داخل چاله کنده شده جهت کاشت انجام میشود.
هر درخت یا بطور کلی هر گیاهی، نوعی خاص از شرایط زیستی دارد. خاک و کود و حتی میزان آبی که مصرف می کند، متفاوت و بسته به شرایط محیطی آن است. بنابراین بهتر و گزیده تر است که لوازم و تجهیزات مخصوص و متناسب با آن شرایط را به کار ببریم تا درخت زنده بماند و بتواند رشد کند.