آموزش استفاده از انواع دستکش ایمنی

آموزش استفاده از انواع دستکش ایمنی، نحوه نگهداری و… در ادامه بررسی می‌کنیم.

دستکش‌ها امنیت و ایمنی افراد را در محیط کار فراهم می‌آورند اما هر کدام ساختار و کاربرد خاص و متفاوتی دارند و نمی‌توانند جایگزین یکدیگر شوند. با استفاده و به کارگیری نادرست دستکش ها نه تنها محافظتی صورت نمی‌پذیرد بلکه در بیشتر اوقات آسیب‌ها نیز افزایش می‌یابد.

از این رو لازم است در هر کاری که مشغول هستید خطرات و پیشامدهایی که ممکن است اتفاق بیفتد را بررسی و سپس مطابق با آن دستکشی که مناسب است را انتخاب و استفاده نمایید.

 

دستکش های ایمنی چه ویژگی هایی دارند؟ آموزش استفاده از انواع دستکش ایمنی

دستکش ‌هایی که برای ایمنی افراد کاربرد دارند از موادی مثل چرم، کتان، لاتکس، نیتریل و وینیل تولید می‌گردند. اینها مواد اولیه‌ای هستند که تقریباً در برابر همه نوع خطر و آسیبی مقاوم اند و می‌توانند از دست شخص محافظت نمایند اما نکته قابل توجه این است فقط که به کارگیری آنها در جای درست قابلیت دستکش‌ها را نمایان می‌کند در غیر این صورت هیچ فایده‌ای ندارد.

بعضی از آنها کاربردی چندگانه دارند و در شرایط گوناگون می‌توانند به محافظت از دست‌ها بپردازد. کاربردهایی نظیر ضد برش، ضد سایش، ضد لغزش، ضد اسید، ضد آب، عایق برق و… که برخی چند مورد از این ویژگی ها را دارا هستند و برخی دیگر از دستکش‌ها نیز فقط با یکی از این کاربرد های خاص تولید می‌شوند و برای موارد و موقعیت های دیگر عملکرد چندان مناسبی ندارند.

آموزش استفاده از انواع دستکش ایمنی

آیا کاربرد همه دستکش ها یکسان است؟

دستکش ‌هایی که کاربرد کاملاً یکسانی دارند ولی با کیفیت ‌های متفاوتی تولید می‌شوند نیز گاهی اوقات نمی‌توانند جایگزین یکدیگر گردند و باید در جای خود به کار روند.

برای مثال شما اصلا نباید در جایی که هر آن احتمال ایجاد بریدگی دست ها در زمان استفاده از ابزار و وسایل وجود دارد از دستکش‌های ایمنی عادی و نامناسب استفاده کنید.

ولی می‌توانید به جای آن دستکش هایی مثل ضد برش سری یک گیلان را به کار ببرید که کیفیت خوبی دارند .و دست ها را از این خطرات حفظ می‌کنند یا مثلا همین دستکش‌های ضد برش قابل استفاده در مقابل حرارت شدید نیستند و باید در این مواقع از دستکش های جوشکاری استفاده گردد.

چه دستکشی را در کجا به کار ببریم؟

تقریباً در بیشتر شغل‌هایی که در آنها کار عملی و اکثراً دستی صورت می‌گیرد نیازمند پوشش و محافظی است که دست‌ها را از خطرات اتفقاتی که توسط ابزار، وسایل و مواد مختلف پیش می‌آید حفظ کند. از این رو از تعمیرات و ساخت و ساز گرفته تا بخش‌های تولیدی و صنعتی انواع مختلفی از دستکش‌ها را به کار می‌برند.

در این صنایع و مشاغل ابزار و وسایل متنوع و گوناگونی وجود دارد که می‌تواند خطرآفرین باشد. برای همین خطراتی که در مشاغل پیش می‌آید را دسته‌بندی و علل و عوامل آن را بررسی می‌کنند و متناسب با هر یک از آنها به طراحی و تولید دستکش با کاربردی مناسب می‌پردازند.

نمونه هایی از مشاغلی که باید در آن ها از دستکش های مخصوصی استفاده گردد و آموزش استفاده از انواع دستکش ایمنی را در ادامه بررسی می‌کنیم

هنگام کار با حلالات

هنگام کار با موادی که حساسیت ایجاد می‌کنند یا تاول، خارش، سوختگی و غیره را به وجود می‌آورد و نباید با دست تماس پیدا کنند مثل حلال‌ها، روغن، اسید، نفت و بنزین استفاده از دستکش ایمنی لازم است برای این موارد نیز دستکش‌های خاصی وجود دارد که دست‌ها را از این عوارض حفظ می‌نماید.

 انواع نمونه های دستکش نیتریلی مثلا دستکش های نیم مواد و تمام مواد گیلان، نیتریل زبرا، نیتریل پوست ماری و صنعتی استادکار یا حتی ضد اسید ساق بلند و ضد اسید ساق کوتاه تانگ وانگ در حین کار و بکارگیری این مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

 

کارهایی که در آن ظرافت و دقت لازم است.

گاهی لازم است دستکش‌ها کاملاً انعطاف پذیر، نرم و راحت باشند. انگشتان به آسانی و بدون اینکه نیروی خاصی بر آن ها وارد شود، حرکت کنند.

در این موارد از حالت ضخیم خود خارج می‌شوند. و دستکش‌هایی به میان می‌آیند که بتوانند در کارهای ظریف‌تر عملکرد بهتری را از خود نشان دهد.

معمولاً این حالت را دستکش‌های نازک‌تر یا دستکش‌هایی که حالت نرم و ژله‌ای دارند (مانند دستکش جوشکاری آرگون یا دستکش ژله ای استاد کار و تانگ وانگ) ایجاد می‌کنند.

فعالیت های سخت و سنگین

گاهی اوقات نیز دستکش ‌های نازک به کار نمی‌آیند و حتماً باید محافظی استفاده شود که ضخامت آن زیاد است و لایه بیشتری دارد. در این حالت کارها از ظرافت خارج می‌شود و بحث مقاومت بیشتر و محافظت بهتر پیش می‌آید. مثل دستکش های کف دوبل چرم که مناسب برای کارهای سخت و سنگین است.

 

تماس با اجسام تیز و برنده ( آموزش استفاده از انواع دستکش ایمنی )

دستکش‌های ضد برش، با قابلیت خاص خود برش اشیا، اجسام، ابزار، وسایل و دستگاه های مختلف را خنثی می‌کنند. یعنی از بافت و ساختاری متشکل هستند که قدرت مقابله با خطر برش را دارند.

ضخامت در این دستکش ها رابطه مستقیمی با میزان مقاومت آن دارد. یعنی در صورتی که از ضخامت بیشتری برخوردار باشد مقاومت آن در برابر این عوامل بالاتر می‌رود. و دستکشی که ضخامت کمتری دارد مقاومت آن پایین‌تر است.

دستکش هایی که می‌توانید در این شغل ها به کار ببرید عبارتند از: سه مدل از دستکش های گیلان سری یک، سری دو و سری سه، دستکش ممتاز و معمولی استاد کار، دستکش های ضدبرش معمولی و حوله ای تانگ وانگ، سه مدل از دستکش های کالکان معمولی، اولترا و سوپر ضخیم 

کار با برق و الکتریسته 

سرانجام برخورد جریان برق و شوک بر اثر آن در صورت تماس بدون پوشش و محافظ چیزی جز بروز آسیب و صدمات جبران ناپذیر نیست. یک دستکش عادی توانایی جلوگیری از آسیب آن را ندارد و حتی ممکن است باعث تشدید آن نیز شود. لذا به کارگیری دستکش‌های عایق برق شرط لازم در حین کار است.

فعالیت های صنعتی و ساختمانی

اگر به دنبال دستکشی برای مصرف در کارهای ساختمانی و بنایی هنگام برخورد با مواد و مصالح، یا در باغبانی و کشاورزی مواقع تماس با مواد شیمیایی، سموم، کودها و یا سایر محیط‌های صنعتی می‌گردید، دستکش بنایی استادکار گزینه مناسبی برای شما است.

آموزش استفاده از انواع دستکش ایمنی در جوشکاری یا محیط های پر حرارت

  در شغلی مانند جوشکاری اتفاقات زیادی اتفاق می‌افتد. اگر از دستکش مناسب استفاده نشود اتفاقاتی مثل وقتیکه دستکش در معرض گرمای شدید قرار گیرد، ذوب شود و لایه‌ های آن به دست فرد بچسبد. یا وقتی جرقه‌ها با دستکش برخورد کنند سوراخ گردد یا یا حتی خود دست نتواند آن میزان حرارت را تحمل کند.

برای این شغل ها دستکش های مختلفی از جمله هوبارت سیم دوز، هوبارت ساق بلند، کف دوبل چرم، کف چرم و… متناسب با شدت و ضعف و سختی کار قابل مصرف است.

نوشتهٔ پیشین
رایج ترین خطرات در محیط کار و جلوگیری از آنها با کفش مناسب
نوشتهٔ بعدی
نحوه ساخت جارو و خاک انداز ایستاده

محصولات پیشنهادی

قیمت کفش ایمنی نسوز ثقال
حراج!

کفش ایمنی نسوز ثقال

Original price was: ۹۰۰,۰۰۰ تومان.Current price is: ۸۵۰,۰۰۰ تومان.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.