راهنمای خرید کفش ایمنی

راهنمای خرید کفش ایمنی متناسب با شغل خود را در این مقاله می آموزیم.

کفش ایمنی از تجهیزاتی است که در هر محیط کاری جهت افزایش ایمنی کارکنان پوشیدن آن الزامی است. با یک کفش مناسب و راحت می‌توانیم با خیال آسوده به کارهای خود برسیم و همچنین از آسیب به پا و یا هر خطر دیگری جلوگیری کنیم. راحتی، سبکی، دوام و استحکام جلوگیری از انواع خطرات مانند سر خوردن، برق گرفتی، محافظت از پا در برابر جسم های سبک تا سنگین و… از ویژگی‌هایی است که یک کفش خوب آن را به ارمغان می‌آورد.

در خرید آن حتماً باید به موارد زیرمد نظر قرار دهیم  و کفش مورد نظر خود را انتخاب کنیم.

ویژگی و مشخصات کفش ایمنی خوب ( راهنمای خرید کفش ایمنی )

۱-زیره

کفش ایمنی از انواع زیره ها بسته به نوع محیط کار ساخته می شود مانند: زیره ترمو، پیو، اوا، پی وی سی

زیره ترمو:

در بعضی از محیط ها درجه حرارت خیلی بالاست و امکان ذوب شدن زیره وجود دارد. در چنین محیط هایی از زیره ترمو استفاده می گردد که عایق حرارت و نسوز است کفش های نسوز پای افزار و نسوز ثقال از این دسته کفش ها می باشند.

این کفش ها علاوه بر زیره رویه آنها نیز از مواد نسوز مانند چرم گاوی اصل طراحی گردیده اند تا هنگام ریخته شدن مواد مذاب از سوختن پای کاربر جلوگیری نمایند. این کنوع کفش ها را، کفش نسوز یا کفش عایق حرارت می نامند.

زیره پیو:

پیو پلاستیکی نرم است که علاوه بر اینکه انعطاف پذیری بالایی دارد به راحتی خم و طول عمر زیادی دارد و ترک نمی خورد. و پا را اذیت نمی‌کند.

پس می‌توانیم با خیال راحت مدت زمان زیادی از آن استفاده کنیم. زیره پلی اورتان نباید صاف باشد معمولا هنگام ساخت از قالب هایی استفاده می شود که دارای شیارهایی است که مانع از لیزخوردگی یا سرخوردگی در برف، یخ یا در مکان هایی که روی آن چربی و روغن ریخته شده است می شود.

۲- رویه

رویه کفش ایمنی باید از جنس چرم طبیعی باشد. خاصیت چرم طبیعی این است که دوام و مقاومت بالایی دارد به سختی آسیب می‌بیند آب به درون آن نفوذ نمی‌کند.

به همین خاطر می‌توانیم با خیال آسوده در محیط‌های مرطوب و یا هنگام بارش باران از آن استفاده کنیم. البته در کارگاه هایی که کار های سبک انجام می دهند مانند کارگاه خیاطی، از کفش هایی با رویه های چرم مصنوعی استفاده می شود تا علاوه بر سبکی کفش، هزینه ها را کاهش دهند.

۳-دوخت

قسمت‌های مختلف کفش باید دوخت تمیز مرتب و محکمی داشته باشد که طی استفاده و گذشت زمان از هم باز نشوند و در نتیجه کفش دیرتر خراب می‌شود.

۴-کف (راهنمای خرید کفش ایمنی)

از کفی طبی در کفش‌های ایمنی استفاده می‌کنند کفی طبی باعث می‌شود پا درون کفش احساس راحتی کند. و برای کسانی که باید مدت زمان طولانی از یک کفش استفاده کنند انتخاب خیلی مناسبی است. که در صورت عدم استفاده پای فرد زود خسته می‌شود. در ادامه کار خود به مشکل می‌خورد. همچنین از دیگر مزایای کف طبی این است که پا درون کفش عرق نمی‌کند تعریق پا باعث ایجاد بوی بد می‌شود با استفاده از کفش طبی این مشکل نیز حل خواهد شد.

البته بوی بد پا علاوه بر کفی طبی به طراحی کفش نیز بستگی دارد. طراحی کفش ایمنی باید به گونه ای باشد که هوا داخل کفش جریان داشته باشد. و از متریال هایی با کیفیت بالا در ساخت آن استفاده گردد.

۵-اتصال رویه به زیره

در کفش ایمنی مناسب اتصال روی به زیره از طریق سیستم تزریق مستقیم انجام می‌شود. در بسیاری از کفش‌ها توسط چسب زیره و رویه را به همدیگر متصل می‌کند که امکان جدایی یا پارگی آن افزایش می‌یابد.

اما از طریق تزریق مستقیم زیره و رویه بسیار محکم متصل می شود. و احتمال آسیب دیدگی یا پارگی آن کم می‌شود و فقط در صورتی می‌تواند از هم جدا بشود که قسمت چرمی کفش پاره شود. یکی از مهمترین نکات در اتصال رویه به زیره، علاوه بر پرس رویه بر زیره کفش، دوخت دورتادور رویه بر زیره است که باعث افزایش دوام کفش می شود.

۷- تناسب شغلی

هر فرد باید متناسب با شغل و حرفه‌ای که دارد کفش مناسب خود را انتخاب کند و هر کفش با توجه به یک ویژگی و شرایط خاصی، طراحی و تولید می شود.

نمونه‌ای از انواع کفش که هر فرد باید متناسب با رده شغلی خود از آن استفاده کند می‌توانیم به کفش عایق در برابر برق گرفتگی که سر پنجه کامپوزیت دارد اشاره کنیم. این کفش را برای محیط‌هایی که امکان برق گرفتگی در آن وجود دارد ساخته اند نارسانای برق است و مانع برق گرفتگی فرد می‌شود.
یا برخی کفش‌ها که متناسب با محیط‌های اسیدی و شیمیایی طراحی گردیده اند. اسید و مواد شیمیایی نمی‌تواند به ان آسیب وارد کند و کفش سوراخ ، ذوب یا دچار خوردگی نمی‌شود.

۸- سایز مناسب در راهنمای خرید کفش ایمنی

سایز کفش نیز باید اندازه پای هر فرد باشد اگر کوچکتر یا بزرگتر باشد شخص نمی‌تواند با تمرکز کافی به کارهای خود رسیدگی کند.

با دقت در کیفیت و قیمت میتوانیم خرید خوب و به صرفه ای داشته باشیم. تمامی موارد گفته شده از ویژگی‌های کفش خوب و مناسب است که هنگام خرید باید رعایت شود تا کارایی لازم برای فرد داشته باشد و انتظارات او را برآورده کند.

نوشتهٔ پیشین
آموزش دوخت کاپشن کار کتان
نوشتهٔ بعدی
انواع چوب و کاربرد های آن در نجاری

محصولات پیشنهادی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.