علت قطع درختان چیست؟ چرا دولت اجازه قطع درختان را میدهد؟

علت قطع درختان چیست؟ آیا انسان باعث نابودی جنگ ها می شود؟ چرا دولت اجازه قطع درختان را میدهد؟ با ما باشید تا در این مقاله به زوایای مختلف این عمل بپردازیم.

درختان گوناگونی هستند که سن بسیار زیادی دارند. چون در زمان حیات خود مدتی طولانی در برابر عوامل مختلف قرار می‌گیرند. با تاثیرپذیری از آن عوامل رفته رفته رو به زوال می‌روند. و سپس پیر و فرسوده می‌شوند. این درختان گزینه مناسبی هستند تا قطع شوند و درختان نو و تازه نفس جای آنها را بگیرند. در حالت کلی این درخت های پیر و فرسوده اگر قطع شوند قابل استفاده هستند. ولی با سکون در جنگل‌ها عملاً هیچ فایده‌ای ندارند ولی از چوب آنها برای مصرف زیادی می‌توانیم استفاده کنیم.

مزایای قطع درختان فرسوده و علت جایگزینی آن با نهال های تازه چیست؟

  • افزایش جنگل‌ها و منابع: وقتی نهال‌های تازه جایگزین درختان فرسوده شود حجم و پهنه جنگل‌ها افزایش و گسترش می‌یابد. چه بسا با قطع درخت های فرسوده تعداد بسیار بیشتری نهال به جای آن کاشته شود. در واقع با جایگزینی تعداد این درختان دو برابر یا حتی سه برابر می‌شود. که به تازه سازی محیط جنگل و طبیعت، گسترش و افزایش وسعت جنگل و… منجر می‌شود. و تا حد بسیار زیادی از نابودی و زوال طبیعت به دنبال آن نابودی زندگی بسیاری از موجودات که وابسته به جنگل هستند نیز جلوگیری می‌شود.
  • ذخیره سازی منابع برای آیندگان: با این حجم از جنگل زدایی، قطع بی‌رویه و بدون نظارت و کنترل درختان، متاسفانه فقط تا چند سال آینده به مدت محدودی می‌توانیم از آن ها بهره ببریم، و طبیعت، محیط زیست و جنگلی برای آیندگان باقی نخواهد ماند. ولی با جایگزینی و کاشت درختان تازه به جای درختان پیر و فرسوده منبعی برای آینده و استفاده و بهره‌مندی آن ها باقی می‌ماند. چون تا آن زمان نهال‌های کوچک به درخت های بالغ و تنومندی تبدیل و برای استفاده در آیندگان حاضر می شوند.
  • افزایش اکسیژن: درخت های فرتوت و کهنسال عملاً توانایی انجام وظایف خود برای ادامه زندگی را همچون سایر درخت های بالغ و جوان ندارند. در واقع هر چه از عمر بیشتر آن ها می‌گذرد و حتی گاهی اوقات به طور کلی از ریشه خشک می‌شود ولی وقتی نهال تازه جای آن را بگیرد برای حیات و فعالیت‌های خود به تولید اکسیژن می‌پردازد. به همین علت کربن دی اکسید کم خواهد شد. و اکسیژنی که نیاز اصلی موجودات است و همه بدون آن نمیتوانند زندگی کنند را تامین می‌نمایند.
  • بهره‌گیری از چوب: یکی از علت های قطع درختان بهره گیری از چوب است. چوب این درختان فرتوت و فرسوده همچنان قابل استفاده است. و صنایع مختلفی می‌تواند از آن در مصارف خود بهره‌مند شوند. بدون اینکه درختی را بیهوده قطع کنند و آسیب‌های زیادی را به سیستم محیط زیست وارد نمایند. در اصل اگر این درختان و چوب آن ها بدون استفاده باقی بمانند بعد گذشت سال‌ها تجزیه می‌شود. که در این حالت ماده ای مهم و ارزشمند را از دست خواهیم داد. باید با برنامه ریزی صحیح و درست به برداشت و قطع درختان پرداخت وگرنه تبعات و آثار آن گریبان همه موجودات روی زمین را خواهد گرفت. حتی ممکن است در آینده این منابع به طور کلی از بین برود. و چرخ همه صنایعی که به چوب بستگی دارنداز کار بیافتد. و همه افرادی که در این صنایع مشغول هستند شغل خود را از دست می‌دهند.

با پیشرفت تکنولوژی، چرا باید به حفظ منبعی ارزشمند همچون جنگل باشیم؟

 جنگل‌ها منابعی خدادادی هستند که باید از آن ها با نظارت دقیقی استفاده کرد. سالانه به طور گسترده و انبوه حجم زیادی از آن با تبر، اره یا ماشین آلات پیشرفته و مجهز درختان قطع و جنگل ها تخریب می‌شود. این عامل در مدت کمی تاثیرات منفی زیادی در اکوسیستم، زندگی و حیات انسان‌ها و سایر موجودات می‌گذارد.

دخالت انسان ها در چرخه طبیعت چه تبعاتی دارد؟ پیامد های قطع درختان

جنگل ها محل زندگی اقسام متعدد و متفاوتی از موجودات هستند. با دخالت بی‌جا و تغییر در آن، زندگی این موجودات دچار تحول و دگرگونی و گاها منجر به انقراض آنها می‌شود. و یا در زندگی و حیاتشان با شرایط سخت و دشواری روبرو خواهند شد.

طبیعت به طور ذاتی چرخه خود را دارد ولی وجود انسان ها و دخالت آن ها در این چرخه پیامدهایی را به دنبال دارد و این طبیعت را به خطر می‌اندازد. اگر این چرخه زندگی طبیعی انسان‌ها و سایر موجودات به هم بخورد در پی آن مشکلات اساسی ایجاد و یک به یک شرایط را بر آنها سخت و طاقت فرسا خواهد کرد. علت دخالت انسان در قطع درختان چیست؟ در ادامه به بررسی این موضوع نیز می پردازیم.

 اقدامات لازم برای جلوگیری از نابودی جنگل ها و درختان

  • چاره اندیشی: اگه راه چاره ای برای علت قطع درختان پیدا نشود. تا چند سال دیگر جنگل و منبعی نخواهیم داشت. منبعی که باعث ایجاد هزاران شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌شود و با انحطاط آن شاهد نابودی تک تک این شغل ها خواهیم بود. چون بسیاری از مشاغل و صنایع مواد اولیه شان از چوب یا همان الوار است. راه حل مفیدی که برای جلوگیری از جنگل زدایی قابل انجام است جایگزینی نهال‌های تازه و جوان با درختان پیر و کهنسال است که این کار تا حد زیادی حجم جنگل ها را افزایش می‌دهد.
  • به کارگیری روش مناسب: باید راه و روش درستی را در استفاده از این منابع به کار بگیریم و اقداماتی را برای حفظ، تکثیر و گسترش جنگل‌ها و سایر منابع انجام دهیم. بسیاری کشورها به خاطر کمبود سرمایه در این عمل در سهل انگاری می‌کنند. چون رشد و پرورش نهال به صورت انبوه و گسترده به سرمایه عظیمی نیاز دارد پس به این موضوع بی توجهی می‌کنند و چاره‌ای برای آن نمی‌اندیشند. 
  • برنامه ریزی صحیح: اگر از قبل با یک برنامه‌ریزی درست و منطقی برای رفع این مسئله ( کمبود درخت) که به احتمال زیاد رخ می‌دهد اقداماتی صورت پذیرد مشکلات جدی و غیر قابل جبرانی پیش نمی‌آید. ولی اگر سخت گیری و نظارت صورت نگیرد و این منبع از بین برود مدت زمان طولانی باید با عواقب آن دست و پنجه نرم کنیم. که با این حال باز هم ممکن است شرایط مثل قبل نباشد و همچنان با کمبود درختان مواجه باشیم. اگر زمانی که فرصت کافی برای رشد و جایگزینی نهال‌ها را داریم این عمل را انجام دهیم همیشه پایدار خواهند بود. اما اگر زمان آن بگذرد درختان پیر از بین می‌روند و چون چیزی برای جایگزینی آن نداریم. باید مدت بسیار طولانی برای کاشت و پرورش دانه و بعد تبدیل آن به نهال صرف کنیم. و همچنین سال‌های سال برای تکمیل رشد نهال ها منتظر بمانیم. 
یکی دیگر از علت های قطع درختان آسیب دیدن انسان ها هنگام طوفان های شدید است. در طوفان های شدید این درختان فرسوده میشکند و به جان و مال انسان ها آسیب می رساند.
نوشتهٔ پیشین
آموزش کاشت و پرورش درخت بونسای
نوشتهٔ بعدی
آموزش ساخت پتک فولادی

محصولات پیشنهادی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.