مزایا و معایب دستکش‌ نیتریل

مزایا و معایب دستکش‌ نیتریل

ایمنی در هر محیطی، از ضرروریاتی است که رعایتش از وقع هر گونه حادثه ناگوار طبیعی یا غیر طبیعی تا حد بسیار زیادی جلوگیری می کند. و جان افراد را تا حدی تضمین خواهد کرد از جمله تجهیزات ضروری برای ایمنی دست‌ها استفاده از دستکش است. دستکش‌ها بنا به کارایشان انواع مختلفی دارند که در اینجا دستکش های ایمنی نیتریل را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مزایا ی دستکش‌ های ایمنی نیتریل

طراحی این دستکش ها به گونه ای است که فیت دست بوده و حالت کشی دارد یعنی کاملاً اندازه دست است. این ویژگی باعث می‌شود که هنگام انجام کارهای نسبتا ظریف، کاربر به مشکل نخورد. در حین کار تمرکز بهتری خواهد داشت البته به شرطی که سایز درست آن را انتخاب کنیم.

محافظت از دست در برابر سرما

در فصل زمستان یا اواخر پاییز که هوا رو به سردی می‌رود در محیط‌هایی با فضای باز که دست ها در معرض سرما هستند کارکرد آنها کمتر می‌شود و سخت‌تر باز و بسته خواهند شد و به همین علت جابجایی ابزار و وسایل یا دیگر کارها سخت خواهد بود. برای همین پوشاندن دست‌ها ضروری است و باعث بهبود روند کارها می‌شود.

اما باید به گونه‌ای باشد که مانع فعالیت فرد نشود پس در فصل سرما و برودت هوا از دستکش‌هایی که ضخامت بیشتری دارند استفاده می‌شود. دستکش‌هایی که ضخیم‌تر هستند در مقایسه با دستکش‌های نازک‌تر در رتبه و درجه بالاتر قرار می‌گیرد. در واقع در کارهای صنعتی، ضخامت دستکش به عنوان یک پوئن مثبت در نظر گرفته می‌شود چون ایمنی بالاتری هم دارند. بعنوان مثال می توانید دستکحش های نیتریل گیلان و دستکش های کف مواد را باهم مقایسه نمایید.

محافظت از دست در مقابل سایش

در کارهای ساختمانی و محیط‌های شبیه به آن که افراد همواره در حال جابجایی اجزای ساختمانی مانند آجر و یا سنگ هستند و به نوعی در معرض سایش دست ها قرار دارند در صورت عدم پوشش، پوست دچار ساییدگی می‌شود. پس دستکش نیتریل مطلوب این افراد و مشاغلی مانند آن است.

جنس این نوع دستکش‌ها به گونه‌ای می باشد که ضد سایش هستند. پس پایداری و دوام خوبی دارند و به تبع آن، مدت زمان طولانی تری مورد استفاده قرار می گیرد. خیلی از افراد از دستکش های ضد برش برای اینگونه مشاغل استفاده می کنند. و از عمر کم این دستکش ها گلایه مندند. در حالی که نیتریل به دلیل خاصیت ضد سایشی و استحکاک پایین، در این گونه کارها عمر بالاتری نسبت به ضدبرش دارند.

جلوگیری از بیماری های پوستی و محافظت از دست در برابر مواد روغنی

 این نوع دستکش‌ها از موادی ساخته شده‌اند که قابلیت این را دارند که مانع ورود آب روغن و دیگر موادی مانند آن شود و باعث می‌شود که این مواد با پوست هیچگونه تماسی نداشته باشند. همچنین در محیط‌های شیمیایی و یا روغنی مثل کارخانه ها نیز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. کسانی که دارای یک پوست حساس و یا بیماری‌های پوستی هستند استفاده از هر نوع دستکشی برای آنها امکان‌پذیر نیست. اما در ساختار دستکش‌های نیتریل، موادی به کار رفته که حساسیتی ایجاد نمی‌کنند و برای این افراد مناسب هستند. به مزایا ی دستکش نیتریل پرداختیم و در ادامه معایب دستکش‌ نیتریل را بررسی می کنیم.

معایب دستکش‌ نیتریل

نامناسب در کارهای گازوئیل

یکی دیگر از اصلی ترین معایب این دستکش عدم استفاده آن در محیط های گازوئیلی است. از این دستکش‌ها که نباید در محیط‌هایی که امکان وجود گازوئیل در آنها است استفاده شود. چون گازوئیل باعث می‌شود که این دستکش‌ها از بین برود.

عدم کارایی در کارهای سنگین

این دستکش ها برای کارهای سبک مناسب هستند و استفاده آنها برای در کارهای سنگین توصیه نمی‌شود.

محافظت نکردن از دست در برابر برش

یکی دیگر از معایب دستکش‌ نیتریل عدم محافظت از دست در برابر برش می‌باشد. این دستکش در برابر برش، دستانتان را ایمن نگه نمی دارد. و برای محیط هایی که در آن احتمال بریدگی دست وجود دارد نباید از این نوع دستکش ها استفاده گردد.

انتخاب صحیح دستکش ایمنی نیتریل برای صنایع مختلف

 همه افراد باید متناسب با نیاز و شرایط کاری خود ابزار وسایل و تجهیزات لازم را انتخاب و استفاده کنند که در آن صورت روند کارها سریعتر وعملکردشان بهتر خواهد بود. در انتخاب دستکش نیز رعایت این اصل لازم است.

دستکش‌های نیتریل به خاطر جنس، کیفیت و نوع ساختی که دارند برای همه مشاغل و صنایع مناسب نیستند. پس باید موارد استفاده آنها را پیدا کنیم و فقط در آن موقعیت‌ها به کار ببریم. دستکش‌های نیتریل با ضخامت بالا مناسب افرادی است که در محیط‌هایی خارج از کارگاه یا کارخانه و محیط‌های بسته فعالیت می‌کنند. مثلاً کارگران ساختمانی که مشغول جابجایی مصالح ساختمانی هستند و یا کسانی که در پمپ بنزین‌ها کار می‌کنند و با بنزین و گازوئیل سر و کار دارند و همچنین هنگام فعالیت در فصول سرما این دستکش ها به کار میروند.

دستکش های نیتریلی که ضخامت انها کمی کمتر است مورد استفاده مکانیک‌ها و شغل‌های مربوط به خودرو قرار میگیرد.

 همچنین دستکش‌های نیتریل که کمترین ضخامت را بین این دستکش ها دارند در محیط‌های پزشکی، در آرایشگاه‌ها، سالن‌های زیبایی، فعالیت های مربوط به آشپزی و… به کار برده می شوند. و اصطلاحا دستکش لاتکس پزشکی نام دارند.

در ادامه مزایا و معایب دستکش‌ نیتریل پزشکی را بررسی می کنیم که در بیمارستان ها و… زیاد استفاده می گردد.

مزایا و معایب دستکش‌ نیتریل در محیط پزشکی

پزشکان و افرادی که در محیط‌های بیمارستانی و پزشکی مشغول به کار هستند همواره در معرض خطر انتقال عفونت، ویروس یا میکروب‌ها قرار می‌گیرند. پس باید مراقبت‌هایی برای پیشگیری از انتقال آن داشته باشد و نکاتی را باید رعایت کنند تا این خطر به حداقل برسد. چون با یک بار غفلت و بی‌توجهی ممکن است که تا آخر عمر با عواقب ان درگیر باشند.

مزایا دستکش‌ نیتریل پزشکی

از موارد اصولی و ایمنی که حتماً باید در این محیط‌ها به شدت و با کنترل زیاد صورت بگیرد استفاده از دستکش‌های ایمنی است. پزشکان، دندانپزشک ها، افرادی که در تزریقاتی و ازمایشگاه ها کار می کنند و کسانی که با این نوع فعالیت ها سروکار دارند هر روزه با افراد بسیار زیادی در تعامل و ارتباط هستند. وامکان قرارگیری آنها  در خطر و معرض میکروب و عفونت به شدت بالاست به همین دلیل باید از دستکش‌هایی که مانع ورود اینگونه بیماری ها می‌شود. استفاده کنند نیتریل از جمله دستکش‌هایی است که مخصوص محیط‌های پزشکی و بیمارستانی ساخته شده است. بافت و نوع ساختار آن به گونه‌ای است که از از ورود هرگونه عامل خارجی به درونش جلوگیری می‌کند به این ترتیب چرخه انتقال در آنجا متوقف و با دور انداختن انها از بین می‌رود.

قبل از تولید و ساخت این دستکش‌ها در این محیط‌ های پزشکی از دستکش لاتکس استفاده می‌کردند اما موادی که در ساخت آن به کار میرفت برای افرادی که پوست‌های حساسی داشتند و یا دارای بیماری‌های پوستی بودند مناسب نبود و نمی‌توانستند از آن استفاده کنند. پس افراد در پی این امدند تا برای رفع این مشکل چاره اندیشی کنند به همین خاطر دستکش‌های نیتریل طراحی گردید. که مواد به کار رفته در آن هیچ گونه حساسیتی ایجاد نمی‌کند.

از دیگر ویژگی‌های این نوع دستکش‌ها این است که به صورت انبوه و گسترده تولید شده‌اند و به همین خاطر همواره و همیشه در دسترس هستند. همچنین به خاطر سهولت استفاده کارایی بالایی دارند. ( پوشیدن و درآوردن آنها راحت‌تر است) برای اینکه حالت کشسانی بیشتری دارند و کاملاً اندازه دست طراحی شده‌اند.

معایب دستکش‌ نیتریل پزشکی

اما این دستکش‌ها هم مانند همه چیزهای دیگر دارای عیب و ایرادهایی هستند. در این محیط‌ها همواره دستکش را بعد از هر بار استفاده، حتماً باید عوض و دور بیندازید.عدم دفع صحیح این زباله ها برای محیط زیست بسیار مضر و خطرناک است.

نوشتهٔ پیشین
آموزش کاشت درخت راش در خانه
نوشتهٔ بعدی
مزایای استفاده از دسته ابزار چوبی در کارهای ساختمانی

محصولات پیشنهادی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.