مقایسه روش ساختمان سازی سنتی با مدرن

مقایسه روش ساختمان سازی سنتی با مدرن؟ کدام بهتر است؟ چه تفوت هایی با یکدیگر دارند؟ همراه ما باشید تا بطور کامل هر کدام را بررسی و مقایسه نماییم.

در زمینه ساخت و ساز و معماری طبق مطالعات فراوان نتیجه بر این شد که باید سبک های نو، جایگزین روش‌های سنتی شود و تغییر و تحولات جدی در این امر صورت گیرد. یعنی مصالحی که به کار می‌برند با تکنولوژی‌های روز طراحی و هماهنگ می‌شوند، سازه هایی که می‌سازند ایمنی بالاتری دارند. مواد مورد استفاده در آنها نسبت به کاربرد از قیمت خوبی برخوردار هستند، آسیبشان به محیط زیست ناچیز است، طراحی های جالب تری دارند.

به طور کلی هر کدام در جای خود دارای مزایا و معایبی هستند که آن ها را از هر نظر متمایز می‌سازد. اما امروزه زندگی بشر در جایی قرار دارد که گاهی اوقات مجبور است تابع شرایط قرار گیرد. از این رو روش های سنتی به مرور کمرنگ تر می‌شوند.

دلایل تفاوت  و مقایسه روش ساختمان سازی سنتی با مدرن

  • دوام سازه های قدیمی کمتر از سازه‌های جدید است.
  • زمانی که برای ساخت هر کدام به کار می‌رود یکسان نیست. 
  • از نظر رعایت ایمنی با هم برابر نیستند. برای سازه‌های مدرن ایمنی بیشتر رعایت می‌شود.
  • تعداد نیروی انسانی که ساخت و ساز قدیمی به کار می‌رود بیشتر از ساختمان سازی مدرن است. 
  • مقاومت‌شان در برابر حوادث نیز با یکدیگر تفاوت دارد.
  • دقت به تفاوت ها و ظرافت در اجرای کار، در سازه های مدرن نقش اساسی دارد. ولی در روش های سنتی فرایند عادی طی می‌شود و استفاده از مواد ساده، معمول رایج است. 
  • روش های مدرن به کمک تخصص افراد، بر پایه هوش مصنوعی، استفاده از ماشین آلات و امکانات جدید و پیشرفته، به کارگیری مواد جدید و… صورت می‌پذیرد. و الگوهایی که برای ساخت یک بنا در نظر می‌گیرند کاملا با روش های قدیمی تر متفاوت است. 

 

تفاوت های اصلی ساختمان سازی به روش مدرن و ساخت و ساز به شیوه قدیمی و سنتی 

میزان تاثیرگذاری در محیط زیست

در گذشته معمولاً از وسایل و مصالحی که در طبیعت وجود داشت، بهره می‌گرفتند. این عامل تاثیرات منفی در چرخه طبیعت و کاهش منابع طبیعی می‌گذاشت. که خطرات و پیامدهای جبران ناپذیر آن انسان را به فکر در این باره به دستیابی به راه حل‌های بهتر وادارکرد. چون پیامدهای این خطر مشکلات اساسی زیادی را به دنبال دارد و زندگی انسان را درگیر می‌کند.

نگرانی‌ها برای محیط زیست افراد را به این واداشت تا به تولید، کشف و طراحی مصالحی نمایند که از آسیب به آن و نابودی منابع جلوگیری کند. از این رو تاثیری که مواد و مصالح بر محیط زیست می‌گذارند را بررسی می‌کنند. بسته به محیط و جغرافیا، نوع آب و هوا و با بررسی سایر عوامل متعدد وابسته به این موارد، بهترین نوع ساختمان سازی را برمی‌گزیند.

به کارگیری مواد و هر شی غیر قابل استفاده و تبدیل آن به مصالح کاربردی و در واقع تبدیل زباله به یک فرصت به جای استفاده از منابع طبیعی از مواردی است که به حفظ محیط زیست و پاکسازی آن کمک بزرگی می‌کند. از این رو یکی از دلایل و مزایای جایگزینی روش مدرن با سنتی این عامل است.

 

تفاوت در میزان هزینه

درست است که هزینه ای که برای یک ساختمان سازی قدیمی صرف می‌شود کمتر است. اما در عوض بازدهی، کارایی، مقاومت و سایر ویژگی های آن با سبک جدید بسیار متفاوت تر است. در واقع سازه های جدید با ساختار مدرن به نوعی سرمایه را در این بخش سیو می‌کنند. یعنی یکبار برای یک بخش هزینه صرف می‌شود و تا سال های طولانی مقاومت، دوام و عمر آن تضمین می‌شود. و بعدا برای آن چیزی خرج نمی‌شود چون به شکل اصولی تری آنها را می‌سازند. از این رو صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

 

استفاده از امکانات متفاوت 

مقایسه روش ساختمان سازی سنتی با مدرن بیشتر به استفاده امکانات متفاوت آن بر می‌گردد. امکاناتی که در هر یک به کار می‌برند تفاوت زیادی دارد. مثلا در شیوه سنتی نوع ساخت تقریباً همه به شکل یکسان هستند. بیشتر از ابزار دستی کاملا ساده و ابتدایی مثل (بیل، کلنگ، تیشه، دسته بیل، دستکش بنایی گیلان و…) و همچنین مصالح قدیمی استفاده می‌شود. و روش ها محدود است ولی در سبک مدرن ساخت و ساز محدودیتی وجود ندارد با کمک ماشین آلات پیشرفته با جدید ترین مصالح و بهترین امکانات صورت می‌گیرد. 

امکانات و زمان دو عامل اصلی تفاوت ساختمان سازی در گذشته و حال به حساب می‌آید. امکاناتی که در عصر حاضر وجود دارد بسیار بیشتر و پیشرفته‌تر است و اصلاً قابل مقایسه با قبل نیست. همین سبب سرعت بیشتر در روند ساخت و ساز و همچنین صرفه‌جویی در وقت و زمان می‌شود. علاوه بر آن استفاده از تجهیزات پیشرفته ایمنی  و جدیدترین مصالح ساختمانی، خیلی بهتر و دقیق‌تر در سازه‌های مدرن رعایت می‌گردد.

سادگی در مقابل پیچیدگی

در روش ‌های سنتی ساخت و ساز کاملا ساده، به صورت تجربی، طبق عادت و با یک فرمول خاصی انجام می‌شود. ولی در شیوه های مدرن به کارگیری طرح‌های به روز و هوشمند با محاسبات دقیق و آزمایشات متعدد، با به کارگیری متخصصین این حوزه صورت می‌گیرد. مثلا به گونه‌ای طراحی می‌شوند که در مقابل زلزله‌های شدید، سیل های آسیب زا و طوفان های ویرانگر هم مقاومت می‌کنند.

ساخت و ساز مدرن به این دلیل سخت و پیچیده است که عواملی مثل چینش درست مصالح، محاسبات دقیق برای اندازه‌ گیری درست، زاویه قرارگیری مصالح، به کارگیری ماشین آلات مناسب و… به تخصص و مهارت بالایی نیاز دارد. و با مقداری اشتباه و جابجایی حتی در اندازه کم آثار جبران ناپذیری در پی خواهد داشت. از این رو در ساخت و سازهایی به شیوه مدرن مراحل محاسبات گاهاً بیشتر از اجرا به طول می‌انجامد.

تفاوت در نوع سازه ها

یکی دیگر از تفاوت ‌های سازه‌ های سنتی با مدرن مربوط به مبحث ارتفاع است سازه‌های سنتی و قدیمی ارتفاع چندانی ندارد. اما سازه مدرن از ارتفاع بسیار زیادی برخوردارند و در عین حال چنان دارای ایمنی هستند. که با این ارتفاع عظیم هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید و امکان ریزش، کجی، تخریب و فروریختگی مخصوصاً در مقابل حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله یا طوفان‌های شدید که آثار مخربی دارد نیز، تقریبا صفر است.

 

آیا ساخت ساز مدرن به همین مقدار از پیشرفت کفایت می‌کند؟

با مشاهده و مقایسه‌ شیوه ساخت و ساز سنتی و سبک های ساختمان سازی جدید شاهد پیشرفت چشمگیری در زمینه ساخت و ساز هستیم با این حال همچنان نیز افراد به دنبال کشف راه‌های جدیدتر و به صرفه‌‌تری هستند.

البته ساختمان سازی مدرن به طور کلی جایگزین روش‌های سنتی قرار نگرفته و همچنان نیز بخش‌هایی از این فرایند به شکل قدیمی انجام می‌گیرد مثلا در نواحی کم امکانات همچنان ساخت و ساز سنتی رواج دارد  این پیشرفت و تغییر در روش های ساخت و ساز به مرور و طی گذشته سال‌ها بسته به شرایط حاکم بر فضای یک محیط صورت می‌پذیرد.

با برنامه ریزی درست و دقیق، بعد از مطالعات و آزمایش‌های گوناگون و طی شکست‌های متعدد به موفقیت‌های عالی دست پیدا می‌کنند همچنان این چرخه ادامه دارد و همواره روش جدید و تازه‌ای کشف می‌شود و جایگزین سبک های قبل از خود می‌گردد.

نوشتهٔ پیشین
فروش عمده ابزار، دستکش، لباس کار، کفش ایمنی و… – عمده فروشی آنلاین
نوشتهٔ بعدی
ویژگی های کلی، مزایا و معایب اسید

محصولات پیشنهادی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.