انواع چوب های جهان
ساختار چوب ها از چیست؟
تمامی چوب ها از سلولز، همی سلولز،” لیگنین و مقادیر اندکی مواد استخراجی” (5 تا 10 درصد) و عصاره ای تشکیل می شود. که در ساختار سلول جای گرفته اند.
تفاوت های موجود در حجم و ویژگی های این اجزای سازنده و نیز تفاوت هـای موجود در ساختار سلولی سبب شده است. که چوب ها سبک یا سنگین، سفت یا انعطاف پذیر و سخت یا نرم باشند.
ویژگی های یک گونه خاص چوبی، نسبتاً در حد معینی ثابت است. بنابراین انتخاب چوب صرفاً با توجه به گونه آن می تواند گاهی مناسب و کارساز باشد.
با این حال، به منظور استفاده از چوب به بهترین و مؤثرترین شکل در کاربردهای مهندسی، باید ویژگی های خاص با مشخصات فیزیکی آن نیز در نظر گرفته شود.
همواره طی تاریخ، برخی از گونه های چوبی مصارف بیشتری داشته اند. در حالی که سایر گونه ها دسترسی دشوار یا مطلوبیت و مقبولیت کمی داشته و فقط یک یا دو نیاز را رفع می کردند.
برخی ازانواع چوب های جهان و موارد استفاده ی آن ها
برای نمونه، بلوط سفید، چون محکم، بادوام و چغر است. از اهمیت و قابلیت ویژه ای در ساخت کشتی ها، پل ها، بشکه سازی، السوار و تیرهای انباره ابزار و آلات کشاورزی، حفاظ و حصارها و کفپوش ها برخوردار است.
چوب هایی مانند گردوی سیاه و گیلاس نیز از انواع چوب های جهان می باشد که عمدتاً در ساخت مبلمان و اثاثیه منزل و قفسه و کابینت استفاده می شوند. و چوب هیکوری در ساخت دسته و دستگیره های محکم، ضربه گیر و ارتجاعی و برگشت پذیر و ابزارهایی کاربرد دارد که برای ضرب زدن و کوبیدن استفاده می شوند.
چوب اقاقیای سیاه در چوب آلات ساخت و احداث البارها و محل هایی نگهداری حیوانات به کاربرده می شود. یافته های سازندگان و صنعت گران اولیه به صورت آزمون و خطا و از روی تجربه مبنایی شد تا راحت تصمیم گیری کرد.
که با توجه به ویژگی ها و اختصاصات، کدام گونه چوبی مناسب یک مورد مصرف خاص است. عموماً این حقیقت نیز پذیرفته گردیده که چوب استحصال از درختان بزرگ در یک منطقه جغرافیایی معین و تحت شرایط مشخص، محکم تر، بادوام تر، و با قابلیت کار راحت تر با ابزار بوده یا واجد رگه و الیاف ظریف تری از چوبی است.
که از درختان رشد یافته در سایر مناطق جغرافیایی به دست آمده است. براساس پژوهش های نویی ثابت گردیده که موقعیت جغرافیایی و شرایط رشد، اثر چشمگیر و تعیین کنندهای بر ویژگی های چوب دارد.
امروزه چوب بنابه دلایل مشابه و مصارف مهم ارزش و کارایی بالایی یافته است.
کاهش تدریجی در استفاده از جنگل های قدیمی در ایالات متحده، منجر به کاهش عرضه انواع چوب های جهان با طول و عرض سالم و بدون عیب در مصارف الوار و روکش شده است.
با این حال، همزمان با ارائه نظریات و ایده های جدید مربوط به نحوه به کارگیری و فرآوری چوب، از اهمیت و اقتدار گرده بینه های با کیفیت بالا کاسته شد.
در حال حاضر، چوب های حاصل از رویش مجدد، در جنگل های قدیمی، به همراه چوب های وارداتی، برای رفع نیازهای فرآورده های چوبی ماسیو از لحاظ کیفیت به کار می روند.
چوب کماکان یک ماده مهندسی با ارزش و مهم به شمار می آید و در بسیاری از موارد، پیشرفت های علمی آن را مفیدتر و قابل کاربردتر نیز کرده است.
عوامل ذاتی که موجب می شود چوب در صدر مواد خام قرار گیرد متعدد و متنوع است. لیکن ویژگی عمده و اصـلی آن، دسترس پذیری چوب در گونه های متعدد، اندازه ها، شکل ها و شرایط بسیاری است. که آن را برای هر تقاضا و نیازی متناسب می سازد.
ویژگی های مهم انواع چوب های جهان
چوب نسبت به وزن خود از مقاومت بالایی برخوردار است و به عنوان یک ماده ساختمانی، دوام و عملکرد چشمگیری نیز دارد.
چوب خشک دارای ویژگی های یک عایق خوب در برابر حرارت، صوت و الکتریسیته است.
الگوی الیاف و رنگ انواع چوب های جهان از لحاظ زیبایی، آنها را به ماده جذاب و دلپذیری تبدیل و ظاهر و نمای آنها را می توانید به سهولت با استفاده از رنگ ها، جلاها، لاك ها و سایر پرداخت های نمایی تقویت و ارتقا ببخشید.
از طرفی، چوب به راحتی با ابزار شکل دهی می شود. و به کمک چسب ها، میخ ها، چفت و بست ها و زبانه های چوبی (دوبل) به سایر اجسام متصل می گردد.
چوب های معیوب به راحتی تعمیر و بازسازی می شوند. و سازه های چوبی نیز به سهولت مدل دهی مجدد یا تغییر و اصلاح می یابند.
افزون براین، چوب در برابر اکسیداسیون، اسیدها، آبهای شور، ضربه و سایر عوامل فرساینده مقاوم است.
و ارزش بالایی دارد و می تواند با مواد حفاظتی تیمار شود. و سرانجام می تواند تقریباً با هر گونه ماده دیگری برای مصارف کاربردی و زیبایی شناختی ترکیب گردد.