خشک کردن چوب راش

چوب‌های راش به صورت الوار از کشورهایی مثل گرجستان ترکیه، اوکراین، ویتنام و غیره وارد کشور می‌شوند. چوب راش جزو چوب‌های پرفروش در صنوف مختلف صنعتی و هنری است.

این چوب انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد و با بخار دهی و مرطوب کردن آن میتوان آن را شکل دلخواه در آورد. به همین خاطر مورد توجه بسیاری از مبل سازی ها و نجاران است.

واردات الوار راش به دو صورت خشک و نیمه خشک با گرید بندی های A , AB , ABC صورت می پذیرد. بخاطر سبکی نوع خشک، هنگام بارگیری در هر تریلی تعداد بیشتری جا میگیرد. باید توجه کنید که خشک و یا نیمه خشکی چوب تاثیر به سزایی بر روی قیمت آن دارد.

چوب های نیمه خشک

این الوار 12 الی 20 درصد رطوبت دارد. البته این مقدار در مقایسه با رطوبت 40 درصدی خود درخت بسیار ناچیز است. برای رساندن رطوبت چوب به این حدود مدت زمان زیادی نیاز است. هزینه ی خشک کردن به روش طبیعی از نظر زمانی بسیار بالاست. به همین خاطر از روش های مصنوعی استفاده می کنند که در ادامه بررسی می کنیم.

البته چوب ها را به گونه ای انبار میکنند که هوا بین آن ها گردش داشته باشد. و همین امر باعث خشکی طبیعی چوب می شود. همچنین این روش باعث می شود الوار کج یا ترک نخورد.

هنگام خرید الوار راش، به همراه خود یک رطوبت سنج ببرید تا از این طریق درصد رطوبت را تشخیص دهید. چوب راش نسبت به سایر چوب ها به رطوبت بسیار حساس می باشد بنابر این باید هنگام خرید دقت بیشتری کنید.

آموزش انواع روش های خشک کردن چوب

  • طبیعی

  • مصنوعی

    • مایکروویو

    • بخارپز

روش طبیعی خشک کردن چوب راش

این روش به دو صورت انجام می پذیرد که به دستگاه ها و مواد های خاصی نیاز دارد. البته هزینه ی مالی این روش بالاست ولی در عوض از نظر هزینه ی زمانی کمتر وقت می برد.

مهم‌ترین نکته این امر در کنترل دما و شرایط طبیعی محیطی است. در روش طبیعی چوب ها را طوری روی هم می چینند که هیچ گونه تماسی با هم نداشته باشند.

تا فاصله ی بین آنها جهت گردش هوا رعایت شود. این روش بسیار زمان بر است. به علت اینکه سر اولوار سریعتر از سایر بخش های آن رطوبت خود را از دست میدهد باعث ترک خوردن چوب از این بخش می شود. به همین خاطر سر چوب ها را با رنگ خاصی می پوشانند تا رطوبت در همه جای چوب به یک اندازه خشک شود.

خشک کردن مصنوعی چوب راش

این روش به دو صورت انجام می پذیرد که به دستگاه ها و مواد های خاصی نیاز دارد. البته هزینه ی مالی این روش بالاست ولی در عوض از نظر هزینه ی زمانی کمتر وقت می برد.

روش بخار پز

 جالب است بدانید بخار آب که در واقع به روش بن ماری و توسط دستگاهی به نام بویلر در محیط ایجاد می‌شود؛ سبب خروج رطوبت از درونی‌ترین لایه الوار چوب می‌گردد. این اتفاق چنان نرم و به آهستگی رخ می‌دهد که چوب از درون خشک می شود و همین امر سبب می شود چوب ترک برندارد و یا کج نشود.

قبل از قرار دادن چوب راش درون بخارپز آن را نسبت به اندازه دستگاه برش میدهند و هرگونه الودگی مانند گرد و غبار، چربی، و…را از روی آن تمیز می کنند.

در زمان قرار دادن چوب در دستگاه، نباید آنها به هم چسبیده باشند و نحوه چیدمان الوارها باید به گونه‌ای باشد که سیرکولاسیون هوا از هر طرف روی آنها انجام شود.

رطوبت موجود را باید کنترل کنید و مواظب باشید تا این فرایند به آرامی صورت پذیرد.

مزایای خشک کردن چوب به با دستگاه بخار پز

 با توجه به رطوبت دما، دستگاه را کم یا زیاد کنید.

 استفاده از روش‌های بخار آب برای این منظور طبعاً سرعت عمل کار را بالا می‌برد.

 همینطور کیفیت چوب در این روش با میزان بالایی حفظ شده و آسیب کمتری می‌بیند.

نوشتهٔ پیشین
کاربرد چسب ۱۲۳ در صنایع چوبی
نوشتهٔ بعدی
آموزش ساخت چسب در خانه

محصولات پیشنهادی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.